Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konak'a SİT Onayı

İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurulu Konak Meydanı için hazırlanan imar planlarını onayladı.Türkiye'nin en büyük meydanlarından

Yeni Asır
Konak'a SİT Onayı

zmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurulu Konak Meydanı için hazırlanan imar planlarını onayladı.Türkiye'nin en büyük meydanlarından olan Konak Meydanı'nda devam eden düzenleme çalışmaları, imar planlarının onaylanmasıyla yasal zemine kavuştu.

Ön izinle başladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Konak Meydanı için hazırlanan projenin kurulua sunulduğunu ve alınan ön izinle çalışmalara başlandığını söyledi. Kurulun 1/5000 ve 1/1000'lik imar planlarının hazırlanmasını istediğini belirten Piriştina, şunları söyledi:
"İzmir Büyükşehir Belediyesi bir süre önce 1/50000'lik imar planını hazırlamıştı. Daha sonra 1/1000'liklerin yapılması için Konak Belediyesi'ne dosya gönderilmişti. Konak Belediyesi Meclisi'nden 1/1000'lik planlar da çıkarıldı. Biz hazırlanan imar planlarını Kurul'a sunduk. Ön izin verirken, imar planlarının hazırlanmasını Kurul istemişti. Böylece Konak Meydanı'nın imar planları onaylandı."
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Kurul'un planları sadece "kıyı kenar çizgisi"ne kadar onayladığını, Meydan için hazırlanacak 3. etap projelerin ise daha sonra onaya sunulacağını söyledi.

Heykelin yeri
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Piriştina, Konak'ta yapılan alt geçidin İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları tarafından onaylanan planlar kapsamında olmadığını dile getirerek, "Alt geçit, kıyı kenar çizgisinde kalıyor. Hazırlanan 1/1000'lik planları onay için Bayındırlık Bakanlığı'na göndereceğiz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konaka-sit-onayi_3831.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!