Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Kongre İnşaatı Can Aldı

İstanbul’da 3 bin işçinin çalıştığı Harbiye Kongre Merkezi inşaatındaki iş kazasında ağır yaralanan Yücel Varol yaşamını yitirdi. Varol’un ağabeyi Hasan Varol, "Önce Başbakan’a dava açacağım, gerekirse AİHM’ye gideceğim" dedi.

Milliyet Gazetesi
Kongre İnşaatı Can Aldı

İstanbul’da 3 bin işçinin çalıştığı Harbiye Kongre Merkezi inşaatındaki iş kazasında ağır yaralanan Yücel Varol yaşamını yitirdi. Varol’un ağabeyi Hasan Varol, "Önce Başbakan’a dava açacağım, gerekirse AİHM’ye gideceğim" dedi.

İstanbul’da 6-7 Ekim’de düzenlenecek olan Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası’nın 2009 Guvernörler Toplantısı’na yetiştirilmesi için 3 bin işçinin 24 saat çalıştığı, Harbiye Kongre Merkezi inşaatında yaşanan iş kazasında ağır yaralanan Yücel Varol yaşamını yitirdi.

33 yaşındaki boyacı ustası Yücel Varol, geçen hafta salı günü, çalıştığı demir iskeleye bir taşıma aracının (forklift) çarpması sonucu, dengesini kaybederek 8 metreden başının üzerine düştü. Ağır yaralanan, 2 çocuk babası Varol, kaldırıldığı Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşam destek ünitesine bağlandı. Yakınlarının yaşama dönmesi için umutla beklediği Yücel Varol önceki akşam yaşamını yitirdi.

İşyerine suçlama

Almanya’dan gelen ağabey Hasan Varol, kardeşinin başına gelenlerin, işlerin bu kadar sıkıştırılmasından kaynaklandığını savunarak, şunları söyledi:

"Kardeşim için önce Başbakan’a dava açacağım. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gideceğim. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Kardeşimin arkadaşlarından öğrendiğim kadarıyla bu yaşanan 4. kaza. Ben de Almanya’da kapı, pencere imalat ve montajında çalışıyorum. Orada bir işçinin burnu kanasa inşaatı durdururlar. 3 bin işçiyi aynı anda bir inşaatta çalıştırırsanız sonuç böyle olur. Harbiye’de 174 tane büyük şirket aynı inşaatta taşeron olarak iş yapıyor."

Varol, kardeşiyle beraber çalışan arkadaşlarının, "Sesten durulmuyor. İnsanın beyni şişiyor. O kadar şirket, insan var ki, kalabalıktan yürüyemiyorsun. Her taraf inşaat malzemeleri, kaldıraçlar, iskeleler, yürüyen merdivenler. Bu, iş kazasına davetiye çıkarmaktır" dediklerini öne sürdü.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kongre-insaati-can-aldi_72088.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!