Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konukoğlu, Çimentonun İnşaat Maliyetindeki Payının Düşük Olduğunu Vurguladı

Konukoğlu, çimentonun inşaat maliyetindeki payının düşük olduğunu vurguladı

Dünya Gazetesi



anko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, çimentonun inşaat maliyetinde yüzde 2'lik payı bulunduğunu belirterek, çimentocuları eleştiren inşaatçılara "Siz asıl demire bakın" dedi.

Son zamanlarda çimentoculara karşı yapılan "fiyat artırımı" eleştirilerini hatırlatan Konukoğlu, "Bence yanlış eleştiri bu. Çünkü bir inşaat maliyetinde çimentonun payı kaçtır ona bakmak lazım. Yüzde üçü mü, beşi mi... Bu standart inşaatlarda biraz fazladır ama lüks inşaatlarda yüzde 2'ye düşer. Bu kadar düşük oranlar maliyeti ne kadar artırabilir ki? Kimsenin demir fiyatlarına baktığı yok. Herkes çimento fiyatlarına yükleniyor ama çimentocuların maliyetleri de çok arttı. Yurtdışından kömür ithal ediyorsunuz onun fiyatı yükseldi, enerji maliyeti arttı. Bunları söyleyen yok" diye konuştu.

"Elazığ Çimento'yu satın almak, gönlümden geçiyor"
Konukoğlu, Oyak Grubu'nun satışa çıkardığı Elazığ Çimento Fabrikası ile ilgilenip ilgilenmedikleri konusunda da "Gizlilik anlaşmaları var. Bu yüzden yorum yapmak istemiyorum, ancak elbette almak gönlümüzden geçer" yorumunu yaptı.

Çimentoda önemli oyunculardan biri haline gelmelerine ve halihazırda inşaat sektöründe faaliyet göstermelerine karşın konut işine girmeyi düşünmediklerini kaydeden Konukoğlu, "Herkes kendi işini yapmalı. Bir kişi her işe girerse KİT'leşir, KİT'leşirse de bitleşir, bitleştiği zaman da batar. Her şeyi ben yapayım derseniz olmaz" diye konuştu.

Şu anda 10'un üzerinde sektörde faaliyet gösterdiklerini ifade eden Konukoğlu, yeni bir sektöre girmeyi düşünmediklerini vurguladı. Bir süre önce satın aldıkları beyaz eşya markası Auer'de yeni ve daha modern modelleri piyasaya sunacaklarını dile getiren Konukoğlu, "Biz grup olarak büyümeyi sindirerek yapmaktan yanayız. Bu yüzden Auer'de piyasada agresif bir çıkış yapmayı düşünmüyoruz. İç pazar da önemli ama ağırlığı eskisi gibi ihracata vermeyi planlıyoruz" dedi.

2006 ciro hedefi 2.8 milyar dolar
Bu yıl grup olarak yüzde en az 5 ile 10 arasında büyüyeceklerini dile getiren Konukoğlu, 2006 yılını 2.8 milyar dolarlık ciro ile kapatmayı hedeflediklerini söyledi. Yaptıkları yatırımlar nedeniyle geçen yıl bazı sektörlerde yüzde 25, bazılarında yüzde 40 büyüdüklerini, bazılarında ise gerilediklerini kaydeden Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Tekstil gerilediğimiz sektörlerden biri değil. Tekstile son iki senede 300 küsur milyon dolar yatırım yaptık. Herkes tekstil öldü bitti diyor ama tekstil ne öldü ne de bitti. Tekstil ölüye de gerek diriye de gerek. Tekstil Türkiye'de bitmeyecek. Olacak şey şu basic mallar bitecek. Moda gelişecek, çizgiler güzelleşecek, dünyayı Türkiye giydirmeye devam edecek."

HES ve RES'lere 1 milyar dolarlık yatırım
Son zamanlarda çimento ve beyaz eşyada atağa kalkan Sanko Holding, enerji sektöründe de iddialı. Hidroelektik (HES) ve rüzgar enerji santralları (RES) kuracaklarını ve bazı projeler için lisanslarını aldıklarını kaydeden Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, "Rize'de, Tokat'ta ve Adana'da HES yatırımları yapacağız. İstanbul'da rüzgar olacak. Projeler henüz bitmediği için bitiş sürelerini şu anda söylemek zor. Ancak hepsi tamamladığı zaman yatırım tutarı 1 milyar doların üzerinde olacak" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konukoglu-cimentonun-insaat-maliyetindeki-payinin-dusuk-oldugunu-vurguladi_45875.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!