Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konuşulamayana Doğru Bir Adım

“Sivri” çağrı metni etrafında katılımcıları biraraya getiren atölye çalışması Proje Dikdörtgen dün (29 Haziran 2008) sona erdi. Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Garanti Galeri ve Osmanlı Bankası Müzesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen çalışmanın son gününde, proje teslim heyecanı vardı. Atölyenin düzenleyicileri olan İstanbul Kültür Üniversitesi

yapi.com.tr
Konuşulamayana Doğru Bir Adım

BR>


“Septilseniyanizm”

Nesile Yalçın, (İTÜ Mimarlık Bölümü 4. Sınıf)

Okuldan sonra enformel bir ortamda olmak iyi olabilirdi; katılmak istememin bir nedeni de buydu. Okulda da formatların içindesiniz; belli zamanlar, belli tarihler ve onlara ait teslimler... Burada daha geniş zamanımız vardı. Özellikle de söyleşiler çok iyiydi. Farklı mesleklerden insanların gelip biraraya gelmesi olumluydu. Sonuçta mimarlığın dışında da bir dünya var!

Konuşmaların da ışığında buraya birlikte geldiğim ekip arkadaşım Selen ile mimari akımları çalıştık. Daha çok 20.yy sonrasında oluşan akımların nasıl ortaya çıktığı, nasıl popülerleştiği ve sonra nasıl gözden düştüklerini inceledik. Tüm bunlara insanların ve medyanın verdiği tepkileri ölçmeye çalıştık. Sonunda da kendimiz “Septilseniyanizm” adında bir akım ürettik. Adı, okunamasın ve üzerine bir şeyler söylenemesin diye seçtik. Örneğin “Dekonstrüktivizm” diyemiyoruz ama hakkında mutlaka bir şeyler biliyoruz. Akımlar üretiliyor, bir anda çok popüler oluyor ve herkes onun üzerine konuşuyor ve yazıyor. Biz de insanların bir şeye yoğunlaştıklarında dışındakileri görememe haline atıfta bulunmak istedik. Her yere, dergilere söyleşilere, mimarlık okullarına “septilseniyanizm”i koyduk. Bunu oldukça abartarak, artık günümüzde tek bir akımın ortaya çıkarak bu denli önem kazanmasının zorluğuna işaret etmek istedik. Bu şu anda çok yarım bir çalışma; dolayısıyla yaz boyunca görüşmelerle devam edeceğiz.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
http://www.yapi.com.tr/haberler/konusulamayana-dogru-bir-adim_62398.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!