Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Konut Alırken Zemin Etüdüne Dikkat Edilmeli!

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara önerilerde bulunan Memduh Türkoğlu, Türkiye'nin bir deprem bölgesi olduğuna dikkat çekerek “Dikkat edilmesi gereken en önemli noktanın zemin etüdü olduğunu unutmayın” dedi.

yapi.com.tr
Konut Alırken Zemin Etüdüne Dikkat Edilmeli!

Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, konut alacak vatandaşların bina seçiminde dikkat etmesi gereken noktaları anlattı. Binanın görüntüsünden ziyade üzerinde durulması gereken önemli noktaları açıklayan Türkoğlu, “Bir ev satın alırken, binanın kat mülkiyeti ve iskanının olup olmadığı, binanın projeye uygun inşa edilip edilmediği gibi dikkat etmeniz gereken bir dizi konu çıkar karşınıza” diye konuştu.

İç- dış görüntüsüne kanmayın

Bir evi satın alırken sadece iç-dış görünüşünün yeterli olmadığını vurgulayan Türkoğlu “Konut alırken; sosyal donatıları, fiziki özellikleri, tasarımı, lokasyonu gibi faktörlere bakmak ve değerlendirmek yeterli değildir. Satın alacağınız evin deprem yönetmeliğine uygun olup olmadığı ise dikkat etmeniz gereken en hayati konular arasında yer alır. Öyle ki çok beğendiğiniz bir evden sırf deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmediği için vazgeçebilirsiniz. İhtimaller ve sonuçlar düşünüldüğünde vazgeçmelisiniz de” ifadelerini kullandı.

BenevreBenevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu

Zemin raporu ihmal edilmemeli

Türkoğlu değerlendirilmesi ve öncelik sırasına alınması gereken en önemli noktanın zemin etüdü olduğunu hatırlatarak “Proje henüz inşaat aşamasındaysa zemin raporuna bakabilirsiniz. Yine kullanılan malzeme konusunda binada nasıl bir beton kullanıldığını, malzemenin kabul görmüş standartlara uygun olup olmadığını, temellerde su yalıtımı yapılıp yapılmadığını mutlaka kontrol ettirmeniz gerekir” diye konuştu.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-alirken-zemin-etudune-dikkat-edilmeli_153914.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!