Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konut Kredilerinde Yarış Yeniden Hızlanıyor

Bankaların konutta kredi faizlerini indirme yarışı, hızını kesmeden devam ediyor. Piyasalara iyimser hava ve moral getiren faizlerdeki düşüşle hem gayrimenkul sektörü hem de konut almak isteyen yurttaşların yüzü güleceğe benziyor. İşte bankaların yarışında en son durum:

Cumhuriyet Gazetesi
Konut Kredilerinde Yarış Yeniden Hızlanıyor

Bankaların konutta kredi faizlerini indirme yarışı, hızını kesmeden devam ediyor. Piyasalara iyimser hava ve moral getiren faizlerdeki düşüşle hem gayrimenkul sektörü hem de konut almak isteyen yurttaşların yüzü güleceğe benziyor. İşte bankaların yarışında en son durum:

Finansbank liderliğe oynuyor

Finansbank konut kredisi hacmiyle, Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) 3. çeyrek raporlarında özel bankalar arasında ve genel sıralamada yükselişe geçti. Finansbank, aktif büyüklüğü en yüksek ilk 10 banka arasında şube başına en çok konut kredisi kullandıran banka oldu.

Finansbank, konut kredisinde yaygın başvuru kanalları, hızlı başvuru, düşük peşinat ve düşük taksitler ile konut alma imkânı sunarken, Türkiye’nin dört bir yanından seçkin projelerde mortgage kredisi anlaşmaları ile tüketicilerin farklı beklentilerine cevap veriyor.

Fortis’ten 120 ay vadede yüzde 1 faiz

FortisBank Türkiye, birbirinden farklı seçeneklerle sunduğu mortgage ürünlerine Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) hediye ediyor. Yılda iki aya kadar taksit atlatma imkânı veren TaksitSTOP uygulaması avantajının da kullandırıldığı mortgage kredilerinde 120 ay vadede yüzde 1 faiz oranı uygulanıyor. Mortgage kredisini FortisBank Türkiye’ye taşımak isteyen müşteriler, bankanın sunduğu tüm kolaylıklardan faydalanabiliyorlar.

Garanti, oranları indirdi

Garanti’nin mortgage kredisinde 37-48 ay vadede uygulanan faiz oranı, yüzde 1.00’den yüzde 0.90’a indirildi. 49-60 ay vadede uygulanan faiz oranı yüzde1.02’den yüzde 0.92’ye; 85-120 ay vadede uygulanan faiz oranı yüzde1.14’ten yüzde 1.05’e düşürüldü.

Buna göre, Garanti’nin yüzde 0.92 faiz oranıyla 80.000 TL tutarında 60 ay vadeli kullandırdığı kredinin masraf toplamı, sigortalar hariç 4.400 TL; kredinin aylık maliyet oranı yüzde 1.13, yıllık toplam maliyet oranı ise yüzde 13.54 olarak açıklandı.

VakıfBank ‘Sarı Panjur’la ev sahibi yapıyor

2009 yılı içinde 100’ün üzerinde konut projesinde yer alan VakıfBank, farklı ihtiyaçlara yönelik kredileriyle müşterilerini ev sahibi yapmaya devam ediyor. Türkiye’de emlak kredisinde bir ilki gerçekleştirerek 20 yıl vadeli konut kredisi veren VakıfBank, yine bir ilke imza atıyor.

VakıfBank’ın konut kredisindeki yeni markası Sarı Panjur’da hem emlakçiler hem de konut sahibi olmak isteyenler için pek çok ayrıcalık sunuluyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-kredilerinde-yaris-yeniden-hizlaniyor_75977.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!