Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konut Kredisi Faizleri Bu Sabah Güncellendi

Konut kredisi faiz oranları bu sabah güncellendi. Faizler konut üreticisinin de alıcısının da yüzünü yine güldürmedi.

yapi.com.tr
Konut Kredisi Faizleri Bu Sabah Güncellendi

Yüksek konut kredisi faizlerinden herkes şikayetçi. Bankalar faizi düşürmek için hiç bir adım atmazken, konut üreticisi de alıcısı da indirim bekliyor. Ev sahibi olma hayali yarıda kalan bir çok vatandaş, yine yüksek kira nedeniyle konut kredisine yöneliyor. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı çağrı sonrası faizlerin düşmesi sonrasında, üretici de alıcı da yine böyle bir hamle bekliyor. En son 19 Şubat 2018'de güncellenen faiz oranları, kimseyi sevindirmemişti. Faizler bu sabah (12 Mart 2018) yeniden güncellendi. Bakalım bankalar faizleri düşürmüş mü, düşürmemiş mi..?

Bankalar faizleri düşürmüyor
Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre; bu sabah güncelenen faizleri incelediğimizde, bankaların faizleri düşürmeye yanaşmadığını görüyoruz. 20 bankanın 19 tanesi de faizlerinde hiç bir değişikliğe gitmedi. Faizleri ne indirdiler, ne de artırdılar. Sadece Yapı Kredi faiz oranlarında değişikliğe gitti. Fazilerini artıran Yapı Kredi, hem 5 yıllık hem de 10 yıllık faiz oranını yüzde 1,17'den yüzde 1.19'a çıkardı.

5 yıllık en düşük konut kredisi faizi yüzde 1,10 ile Albaraka Türk ile Türkiye Finans'tayken, 10 yıllık en düşük konut kredisi faizi yüzde 1,13 ile Ziraat Bankası'nda.

Konut satışları yavaşlayabilir
Bir çok konut sektörü temsilcisi yaptığı açıklamada, konut kredisi faizlerinin yüzde 1'in altına inmemesi durumunda konut satışlarında yavaşlama olacağını söylüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-kredisi-faizleri-bu-sabah-guncellendi_163686.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!