Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konut Kredisindeki Büyük Furya Duruldu

Konut kredisindeki büyük furya duruldu

Vatan Gazetesi



ükselen konut kredisi faiz oranları ile mortgage sisteminin yasalaşma sürecindeki gelişmeler konut kredisindeki "hızlı artışı" yavaşlattı. Ocak ayında bir önceki yıla göre yüzde 368 olan artış oranı, Mayıs'ta yüzde 250'ye düştü. Ancak buna rağmen konut kredileri yılbaşından bu yana 5.4 milyar YTL artış gösterdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) verileri, konut kredisinde yükselişe rağmen belirgin bir yavaşlamanın da ortaya çıktığını gösterdi.

Hızdüştü ama artış var
2005 yılı sonu 12.4 milyar YTL olan konut kredileri, 28 Nisan itibarıyla 17.7 milyar YTL'ye, 5 Mayıs 2006 tarihi itibarıyla da 18 milyar YTL'ye çıktı. Bu yılın 24 Şubat'ında, 14.4 milyar YTL olan konut kredileri, bir ay sonra yani 31 Mart tarihinde yüzde 20 artarak 16.3 milyar YTL'ye çıktı. Mayıs ayında konut kredilerindeki "artış hızı" düşerken, konut kredisi tutarındaki artış devam etti.

BDDK kaynakları, henüz bankalardan alınan verilerle ilgili çalışmanın tamamlanmamış olduğunu belirterek, resmi Mayıs ayı verilerinin önem taşıyacağını hatırlattı.

Gelen ilk verileri yorumlayan BDDK kaynaklarına göre, piyasalardaki dalgalanmayla artan konut kredisi faiz oranları ile mortgage sisteminin yasalaşma sürecindeki gelişmelerin, konut kredisindeki "hızlı artışı" yavaşlattığı tespitini yapıyor. Ancak hızı düşmekle birlikte, konut kredilerindeki artış ise rakamların da gösterdiği gibi devam ediyor.

Tüketici kredisi kullandıran 37 bankadan gelen son verilere göre, Mayıs ayında konut kredisi tutarı 18 milyar 38 milyon YTL oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-kredisindeki-buyuk-furya-duruldu_45855.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!