Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konut ve Arsa Satışına Tapu Harcı Dopingi Geliyor

Global ekonomik krizin etkileriyle artan faiz oranları nedeniyle durgun bir dönem geçiren gayrimenkul sektörüne can suyunu bu kez Maliye verecek. Edinilen bilgilere göre Maliye Bakanlığı'nda emlak alım satımında alıcı ve satıcıdan binde 15 (toplam binde 30) oranında alınan tapu harcının binde 5 veya binde 7.5 indirilmesi yolunda bir çalışma

Sabah Gazetesi
Konut ve Arsa Satışına Tapu Harcı Dopingi Geliyor

Global ekonomik krizin etkileriyle artan faiz oranları nedeniyle durgun bir dönem geçiren gayrimenkul sektörüne can suyunu bu kez Maliye verecek. Edinilen bilgilere göre Maliye Bakanlığı'nda emlak alım satımında alıcı ve satıcıdan binde 15 (toplam binde 30) oranında alınan tapu harcının binde 5 veya binde 7.5 indirilmesi yolunda bir çalışma başlatıldı. Böylece 100 bin YTL'lik bir arsa veya konut alanlar hala ödedikleri 3 bin YTL yerine harç binde 5 olursa sadece bin YTL ödeyecek (alıcı 500 ve satıcı 500 YTL) eğer harç birde 7.5'e inerse toplam bin 500 YTL ödeyecek. Bütçe dengeleri gözetilerek yapılacak çalışma tamamlanınca önce Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ardından Meclis açılınca yasalaşması için yasama organına gönderilecek.

Kayıt dışılık önlenecek

Maliye kaynakları arsa, arazi ve konut alım satımında yüksek harç nedeniyle kimsenin gayrimenkulü gerçek fiyattan göstermediğine dikkat çekerek, "Böylece kayıt dışılık ortadan kalacak" şeklinde görüş bildirdiler. Tapu harcı emlak vergisi oranında veya gerçek alım satım bedeli üzerinden (hangisi yüksekse) gösterilip bunun üzerinden alıcıdan yüzde 1.5 ve satıcıdan yüzde 1.5 olmak üzere toplamda yüzde 3 olarak teshil ediliyor. Emlak Vergisi oranları ise Vergi Usul Kanunu hükümleri gereği her 4 yılda bir yeniden belirleniyor ve her yıl bu oranlar Bakanlar Kurulu'nca belirlenen yeniden değerleme oranında artırılarak uygulanıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-ve-arsa-satisina-tapu-harci-dopingi-geliyor_63603.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!