Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konut ve Deprem Tezsiz Yüksek Lisans Programı

İstanbul Teknik Üniversitesi Afetlere hazırlık konusunda profesyonelleri eğitmek amacı ile başlattığı Konut ve Deprem Tezsiz Yüksek Lisans Programına 2007-2008 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında 15 öğrenci kabul edecek.

yapi.com.tr
Konut ve Deprem Tezsiz Yüksek Lisans Programı

stanbul Teknik Üniversitesi Afetlere hazırlık konusunda profesyonelleri eğitmek amacı ile başlattığı Konut ve Deprem Tezsiz Yüksek Lisans Programına 2007-2008 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında 15 öğrenci kabul edecek.

Üç dönemlik bir yüksek lisans programı olarak hazırlanan ve doğal afetlere maruz kalan bölgelerde, konut üretimi ve planlamasına farklı perspektiflerden yaklaşan program 2003'ten beri İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü ve İTÜ Konut Araştırma ve Eğitim Merkezi -KAEM tarafından ortaklaşa biçimde, İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık ve Şehir ve Bölge Planlaması Bölümleri öğretim üyelerinin katkı ve desteği ile yürütülmektedir. Bugüne kadarki öğrenci profili, özel sektör ve kamu sektöründe çalışan mimari, şehir ve bölge planlaması, inşaat ve jeoloji mühendisliği ve sosyoloji gibi farklı disiplinlerden gelmiştir.

Program interdisipliner yapısı ile afet bölgelerinde konut konusunda mimarlara, mühendislere, şehir plancılarına, sosyal bilimcilere yönelik bir yüksek lisans programı şekilde tasarlanmıştır. Program sonunda öğrenciler danışmanlarının yönlendirmeleri doğrultusunda kendi altyapıları ile ilgili bir bitirme projesi teslim ederler.

Uluslararası benzer programlar ile yapılan işbirliğinin yanısıra konut sektörü ile de yakın ilişkiler içinde olan Konut ve Deprem programı süresince, öğrencilerin farklı perspektiflerden konulara yaklaşmaları sağlanmaya çalışılmaktadır.

Başvurular 03-09 Ocak 2007 tarihleri arasında İTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na yapılacaktır. Gerekli belgeler ve program hakkındaki detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

T: (212) 293 13 00/28 06

http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-ve-deprem-tezsiz-yuksek-lisans-programi_58590.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!