Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Konuta Avusturya Modeli Gelsin Gelir Vergisinden Mahsuplaşılsın'

Konutlara getirilen KDV indiriminin süresinin uzatılmadığını hatırlatan Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, bunun zaten sektöre bir katkı getirmediğini belirtti. KDV indiriminin düşük gelirli kesim için üretilen konutlarda uygulanmadığını, lüks konutlarda olduğunu belirten Okyay, “Onun yerine mesela konut edinmeyle ilgili

Radikal Gazetesi
'Konuta Avusturya Modeli Gelsin Gelir Vergisinden Mahsuplaşılsın'

br />
‘İlk işim okullarda değişim’in 2015 hedefi: 250 bin kişiye meslek

Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu’nun eğitim alanında faaliyetlerde bulunan Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı’nın (KSV) Kayseri’de başlattığı ‘İlk İşim Okullarda Değişim’ sosyal sorumluluk projesi için düzenlenen törende, Türkiye’nin en önemli sorunun işsizlik olduğunu söyledi. Okyay, yürütülen kurslarla işsiz gençleri, Avrupa Birliği (AB) kriterlerine uygun, kalifiye ve bilgili işgücü haline dönüştürdüklerini belirterek, KSV’nin kurulduğu 1991 yılında dört üniversite öğrencisiyle başlayan burs faaliyetlerinin, 2008 yılında 300’leri aştığını, vakfın çalışmalarıyla gençlere aydınlık bir gelecek bırakmayı hedeflediklerini kaydetti. KSV’nin bugüne kadar yaptığı meslek edindirme kursları ile 3 bin 766 işsiz genci meslek sahibi yaptığını bildiren Okyay, şöyle dedi:

“Ayrıca geliştirme ve uyum kursları ile de inşaat sektörüne 3 bin 119 vasıflı usta kazandırılıyor. KSV’nin ’Yeni Fırsatlar Projesi’ ile de 244 proje arasında beşinci olarak AB’den fon aldık. KSV, 2009 yılında Türkiye İş Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle seçtiği Kayseri, Isparta, Denizli ve Erzurum olmak üzere dört hedef bölge ile projeye başladı. ’İlk İşim Okullarda Değişim’ projesiyle 2015 yılına kadar bin 250 kişinin meslek sahibi yapılmasını ve 50 köy okulu tuvaletinin yenilenmesini hedefliyoruz.” Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Okyay, 2015 yılına kadar sürecek projenin maliyetinin toplam 2.5 milyon lira olacağını söyledi.

Proje içinde ‘Giderken Sizden de Bir Şeyler Taşıyalım İstedik’ sloganıyla başlatılan ek proje ile bayilerinin ve şirket çalışanlarının da köy okullarındaki ihtiyaç sahibi çocuklara kitap, kırtasiye malzemesi, kıyafet gibi yardımlar yaptıklarını anlatan Okyay, bu kurslardan mezun olan kursiyerleri, istihdam etmeleri için bayilerine tavsiye ettiklerini ifade etti.

Kale Grubu’nun markaları Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim, Kalecolor ve Kale’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen ‘İlk İşim Okullarda Değişim’ projesi kapsamında 2O engelli işsiz genç için düzenlenen “Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Kursu”nun ardından gerçekleşen staj çalışması, Kayseri Talas Kuruköprü İlköğretim Okulu’nda yapılarak, okulun tuvaletleri yenilendi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/konuta-avusturya-modeli-gelsin-gelir-vergisinden-mahsuplasilsin_70403.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!