Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Konutder Başkanı Elmas: “Düşük Faiz Oranlarının Sürmesi Önemli”

Konutder Başkanı Altan Elmas, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açıkladığı konut satış rakamlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

yapi.com.tr
Konutder Başkanı Elmas: “Düşük Faiz Oranlarının Sürmesi Önemli”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre açıkladığı konut satış rakamlarıyla ilgili görüşlerini paylaşan Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, Temmuz ayında da konut satışlarındaki artışın devam ettiğini belirterek, “Açıklamaya göre, Temmuz ayında 141 bin 434 kredili konutun satıldığı bilgisi paylaşıldı. Bu bizim için sürpriz olmadı. Çünkü Haziran ayındaki gidişat Temmuz ayını da bu ivmede tamamlayacağımızı gösteriyordu. Yani Haziran’daki “v” şeklindeki yükselişin Temmuz ayında zirve yapacağını öngörüyorduk. Şüphesiz satışlardaki bu artışta; kredi oranlarının düşmesi, ödemelere bir yıl sonra başlama ve de sektör temsilcilerinin de kendi bünyelerinde başlattıkları kampanyaların önemli etkisi oldu. Haziran’dan bu yana çok ciddi ve rafine bir kitleyle karşılaştık. Bu hareketlilik satışlara da yansıdı.” dedi.

Satışlardaki bu olumlu tablonun devamlılığı için kamu bankalarının 0,64 faiz oranını ve 15 yıl vadeli sunduğu imkanı sürdürmesinin son derece önemli olduğunu sözlerine ekleyen Elmas, şöyle devam etti: “Bankalar bugün ikinci elde konut kredi oranlarını 0,79 dan 0,87’ye yükselttiğini duyurdu. İkinci el ile olan makasın genişlemesi, üretimin desteklenmesi, alıcıyı yeni konuta yöneltme ve birinci elin teşviki açısından önemli bir karar. Ayrıca birinci elde stokların erimesi, sektörün pandemi sürecindeki kayıplarını yerine koyabilmesi ve inşaatların hızlanması adına biz sektör temsilcileri olarak en azından yılsonuna kadar bu şekilde devam etmesini umuyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/konutder-baskani-elmas-dusuk-faiz-oranlarinin-surmesi-onemli_181165.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!