Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konutlarda 'Creme de la Creme' Devri

2005'te başlayan konut arz ve talebindeki canlanma, 'lüks' anlayışını da değiştirdi. Çatı katlarına helikopter pistleri yapıldı, Boğaz manzaralı jakuziler pazarlanmaya başladı.

Sabah EMLAK
Konutlarda 'Creme de la Creme' Devri

Çok değil, 5 yıl önce 'lüks konut' dendiğinde akla gelenler, ithal seramikler, yüzme havuzu, sosyal tesis ve spor salonlarından ibaretti. Ancak 2005'te başlayan konut arz ve talebindeki canlanma, 'lüks' anlayışını da değiştirdi. Çatı katlarına helikopter pistleri yapıldı, Boğaz manzaralı jakuziler pazarlanmaya başladı. 2006'da banka faizlerinin yükselmesiyle duraksayan piyasada canlanma için umut bağlanan eylül ayında ise talep değil ama lüks proje arzı patladı. Çoğu şehir merkezinde yüksek yapılardan oluşan 'yeni lüks'lerde fiyatlar 1 milyon dolar sınırına dayandı.

Aslında bu gelişimin birkaç nedeni var: Birincisi orta sınıfın bugünkü faizlerle ev alma iştahını yeniden kazanması zor. Bu arada proje geliştiricilerin de boş durmaması gerek. Üstelik arazi maliyetleri de yüksek. Yani pahalıya alınan arazinin üzerine olabildiğince katma değerli binalar yapılsın ki, fiyatlar da buna göre belirlenebilsin.

Öte yandan üst gelir düzeyi sosyal tesis ve lüksü sadece şehir dışındaki projelerde bulmaktan yoruldu. Hem bu özelliklere sahip hem de şehrin göbeğinde ev bulamadığı için gittiği uzaklardan dönmek istiyor ama gönlüne göre proje bulamıyor.

İşte yeni yeni lansmanı yapılan projeler de uzaktaki zenginleri, şehre çekmeyi amaçlıyor. Proje geliştiricilerle konuştuğumuzda, yorumları, "Önümüzdeki günlerde İstanbul'un merkezinde, çok geniş alana yayılmayan butik lüks projeleri görmeye devam edeceğiz" oluyor.

Dilman Towers

Teknik Yap hayalleri zorladı
Son dönemde en dikkat çekici projelerin başında, Teknik Yapı'nın İstanbul Anadolu yakasında, Erenköy bölgesinde yaptığı Dilman Towers. Erenköy'de 12 bin metrekare arsada yapılan Dilman Towers'ın sadece 2 bin metrekaresi inşaat, gerisi yeşil alandan oluşuyor. Proje, Dragos ve adalardan başlayıp eski İstanbul, Haliç ve Ataköy'e kadar panoramik deniz manzarasına sahip. 27 kat ve 90 metre yüksekliği ile Bağdat Caddesi bölgesinin en yüksek binası olan proje, neo klasik çizgilerin modern tasarımla buluştuğu 2 blok, 104 daireden oluşuyor. Daireler brüt 248 metrekareden oluşuyor.

Her odaya farklı ısı
Bina işletilmesinde, comfort ev sistemleri ile desteklenen projede dairelerin statik ısınmasında her odanın farklı derecelerdeki konfor sıcaklığı kullanıcı tarafından ayarlanabiliyor.

- Bloklardan bir tanesinin üzerinde helikopter pisti bulunacak.
- Diğer blokta ise Marmara Denizi, Adalar ve tarihi yarımadanın gözler önüne serildiği jakuzi havuzlu seyir terası yer alıyor.
- Dilman Towers bölgedeki en büyük yeşil alana sahip proje olarak Bağdat Caddesi tarihine geçecek olan, özel bir koru içinde yer alıyor. Bu nedenle doğal dokunun korunması için büyük özen gösterildi. Ata yadigarı ağaçları gelecek nesillerin görebilmesi için özel projeler üretildi. Yeşil dokunun korunması için minimum alanda 3 katlı kapalı otopark inşa edildi.
- Projenin "residence tarzı" yaşamın tüm gerekli donanımı iki bloğun oturduğu zeminin altında ve seyir terasının yer aldığı çatıda yer alıyor. Kapalı, açık yüzme havuzu, dinlenme ve seyir terasları, squash, fitness, oyun salonları ile kapalı yarım basketbol salonu şehir içinde bir tatil köyünün tüm imkanlarını sunuyor.
- Tarihi Selamlık Köşkü de korunarak kafeterya olarak değerlendiriliyor.
- Misafirler kapı görevlisi tarafından karşılanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konutlarda-creme-de-la-creme-devri_48583.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!