Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Konutta KDV Düzenlemesi Sektörü Sevindirdi

Hükümetin KDV’de sadeleştirme çalışmaları kapsamında konut ve arsa satışında yapılan vergi indiriminin sevindirici olduğunu belirten Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, “Kamu projelerinde artık taşınamaz hale gelen maliyetleri düşürecek adımların da atılmasını bekliyoruz.” dedi.

yapi.com.tr
Konutta KDV Düzenlemesi Sektörü Sevindirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı, konut ve arsa satışlarında KDV’nin sadeleştirilerek kısmen indirildiği yönündeki açıklamaları inşaat sektörünü sevindirdi.

Konut alanında yaşanan KDV karmaşasının geride bırakılması ve kısmen vergi indiriminin sağlanmasıyla birlikte konut üretiminde öne çıkan arsa maliyetlerinin KDV üzerinden düşürülmesinin sektör açısından olumlu olduğunu belirten Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, “Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Konutun ardından kamu projelerinde artık taşınamaz hale gelen maliyetleri düşürecek adımların atılmasını bekliyoruz.” dedi.

Eren, bu projeler için sözleşmelerin sonuna kadar uygulanacak dinamik fiyat farkı düzenlemesinin ve tasfiye hakkı tanınmasının gerekliliğini yineledi.

Başkan Eren, şöyle devam etti: “Mevcut şartlarda kamu projelerinin yürütülmesi imkânsız hale geldi. Salgının ardından şimdi de savaş kaynaklı ek maliyetler temel girdi maliyetlerine yansıyor. Kamu müteahhitlerine hiç başlamamış veya yüzde 50’den az ilerlenmiş işler için şartsız tasfiye hakkı tanınması zaruri hale gelmiştir. Hızla değişen şartlar nedeniyle de dinamik bir formül içerecek yeni bir fiyat farkı düzenlemesi çıkarılmalıdır.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/konutta-kdv-duzenlemesi-sektoru-sevindirdi-_189947.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!