Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konya Suğla Su Depolama Tesisleri Hizmete Girdi

Doğuş İnşaat tarafından yapılan Konya Suğla Su Depolama Tesisleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle hizmete girdi. Törende

NTV-MSNBC



b>Doğuş İnşaat tarafından yapılan Konya Suğla Su Depolama Tesisleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle hizmete girdi. Törende konuşan Erdoğan, “Bu ve benzeri projelerle sadece su değil, iş ve ekmek de gelecek” diye konuştu.

Yapımı yaklaşık 5 yıldır devam eden ve 145 milyon metreküp su tutacak depolama tesisleri Konya’nın su ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak.

Yaklaşık 70 kilometre uzunluğunda ve 9 metre yüksekliğinde seddelerden oluşan proje, Çumra Ovası’nın sulanmasında kullanılacak suyu tutacak. 70 milyon dolara malolan tesis aynı zamanda bir ilke de imza attı. Tesis, bugüne kadar biriktirdiği suyu kullanıma vererek proje maliyetini de kendi kendine finanse etti.

‘BÖLGE İNSANINA İŞ SAĞLANACAK’
Tesisler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle hizmete girdi. Erdoğan yaptığı konuşmada bu ve benzeri projelerle bölge insanına iş sağlanacağını söyledi. Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının ardından tesisler hizmete girdi.
Projeyi üstlenen Doğuş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Talu da Türkiye’nin içinde bulunduğu enerji sıkıntısını kullanıma hazır hidroelektrik kaynaklarıyla aşması gerektiğini söyledi.
Çevre ilçe ve köylerden halkın da katılımıyla yağmur altında yapılan tören coşkulu geçti. Bu arada halktan bazı kişiler Başbakan Erdoğan’ın yanına kadar gelerek sorunlarını ilettiler.
Yalıhöyük’te yaşayan ve çocuğu hemofili hastası olan bir kadın da Başbakan Erdoğan’dan tedavi için yardım istedi. Erdoğan bir miktar para vererek Konya Valisi Ahmet Kayhan’a tedaviyle ilgilenilmesi talimatını verdi.
Başbakan Erdoğan daha sonra Ankara’ya hareket etti.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/konya-sugla-su-depolama-tesisleri-hizmete-girdi_4563.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!