Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konyaaltı’nda Fore Kazık Zorunlu Oluyor

Deprem felaketinden sonra mevcut yapılarda da sıkı denetim sağlayacaklarını ifade eden Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in, iki gün önce meclis gündemine getireceklerini duyurduğu "Yapılarda fore kazık sistemi", belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

yapi.com.tr
Konyaaltı’nda Fore Kazık Zorunlu Oluyor

Antalya’da depreme karşı dayanıklı binalar için Konyaaltı Belediyesifore kazık” sistemlerini zorunlu hale getiriyor.

Sözcü’den İsmail Akın’ın haberine göre; Konyaaltı Belediye Başkanı CHP’li Semih Esen, geçtiğimiz günlerde Konyaaltı'nda fore kazık sistemini zorunlu hale getirmek için konuyu meclise taşıyacaklarını duyurdu.

2 Mart Perşembe günü düzenlenen meclis toplantısında konuyla ilgili madde oybirliği ile kabul edildi.

Madde hakkında bilgi veren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Konyaaltı'nın büyük bir bölümünün yumuşak zeminden oluştuğunu belirterek bu uygulamanın büyük öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Yaşanan deprem felaketinden sonra mevcut yapılarda da sıkı denetim sağlayacaklarını ifade eden Esen, sözlerine şöyle devam etti:

“Konyaaltı bölgesi zemini sert olan bir bölge değil. Birkaç bölge dışında ilçenin büyük bir kısmı, zemin sıvılaşmasının olduğu bölgelerdir. Bunlarla ilgili de 2018 yılında çıkan yönetmelik kazık zorunluluğu getirmiyor. Radye temelle yapılabileceğini söylüyor. Biz burada sizlerle beraber inisiyatif alarak, yönetmeliğin koymadığı şartı meclis olarak biz koyacağız. Hedefimiz yumuşak zemine kazık zorunluluğu getirmek.”

Konyaaltı'nda bulunan mevcut yapıların durumu hakkında bilgi toplamak ve gerekli araştırmayı yapmak için bir ekip kuracaklarını dile getiren Başkan Esen, ekiplerin özellikle, altı işletme olarak kullanılan binaların kolon ve duvar yönünden eksiklerin olup olmadığını kontrol edeceğini belirtti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konyaaltinda-fore-kazik-zorunlu-oluyor_194842.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!