Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konya'da Deprem Paniği

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre ilk deprem dün akşam Saat 21.29'da 5 km derinlikte kaydedildi. Merkez üssü Selçuklu ilçesine bağlı Sille Mahallesi olan 4.5 büyüklüğündeki deprem kent merkezinin yanı sıra Konya'nın Sarayönü, Kadınhanı, Beyşehir, Çumra ilçeleri ile bağlı yerleşim

Sabah Gazetesi
1 Konya'da Deprem Paniği

Konya'da 7.5 saat arayla merkez üssü Konya merkez ilçe Selçuklu Sille Mahallesi olan 4.5 ve 4.7 büyüklüklerinde iki deprem meydana geldi. Kent merkezinde korkuya neden olan depremlerde can kaybı olmadı, panik nedeniyle baygınlık geçiren ve hafif yaralanan yüzlerce kişi hastanelerin acil servislerine başvurdu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre ilk deprem dün akşam Saat 21.29'da 5 km derinlikte kaydedildi. Merkez üssü Selçuklu ilçesine bağlı Sille Mahallesi olan 4.5 büyüklüğündeki deprem kent merkezinin yanı sıra Konya'nın Sarayönü, Kadınhanı, Beyşehir, Çumra ilçeleri ile bağlı yerleşim birimlerinde hissedildi. Teravih namazına rastlayan deprem şehirde korku ve paniğe neden oldu.

Deprem nedeniyle şehir merkezinde yaklaşık 10 dakikalık elektrik kesintisi yaşandı, yüksek binalarda oturan çok sayıda vatandaşlar sokaklara çıktı. Uzun süre cep telefonu iletişiminde sorun yaşanması nedeniyle yakınlarını merak eden vatandaşların araçlarıyla trafiğe çıkması sonucu kent merkezinde ana yollarda trafik tıkandı. Konya'da büyük paniğin yaşanmasına neden olan depremin, 108 yıl sonra meydana gelen en büyük deprem olduğu belirtildi.

Acil servislere yatak takviyesi yapıldı

Başta Konya Numune Hastanesi olmak üzere bazı sağlık kurumlarının acil servisleri panik atak ve korku yaşayan, baygınlık geçiren çok sayıda vatandaşla doldu. Konya Numune Hastanesi acil servisindeki boş yatak kalmaması üzerine depolardan takviye yatak getirildi, acil Servis koridorlarında hastalara müdahale edildi. Aynı hastanenin Fizik Tedavi Servisi'nin bulunduğu eski binanın duvarında çatlak oluşması üzerine, serviste tedavi gören 26 hastadan durumu iyi olanlar evlerine gönderildi, kalanlar ise Ortopedi Servisi'ne taşındı.

Yoğunluğun en fazla olduğu Numune Hastanesinde daha fazla kişiye hizmet verebilmek için durumu iyi olanlar kayıt işlemi yapılmadan tedavi edildi. Hastaneye gelenlerin çok azının panik nedeniyle yüksekten atlayanlar, düşerek veya çarparak hafif yaralananlar olduğu gözlendi.

Hastane duvarında çatlak

Depreme bağlı yaralanma olayının olmadığı ancak hastanelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle tüm acil sağlık personeli ile ilgili uzmanların çalıştıkları sağlık kurumlarına çağrıldığı bildirildi. İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Konya Numune Hastanesi Fizik Tedavi Servisi binasının oldukça eski bir yapı olduğunu, duvarda oluşan çatlağın da bugün Bayındırlık Müdürlüğünden gelen uzmanlar tarafından incelenerek rapor hazırlanacağını söyledi.

Konya'da ikinci deprem birinciden büyük oldu

Konya'da meydana gelen ikinci depremin merkez üssü de yine Selçuklu ilçesi Sille Mahallesi oldu. Gazetecilere açıklama yapan ve yerel televizyonda konuşan bir akademisyenin 'korkulacak bir şey olmadığı ve artçı sarsıntının yaşanmayacağına'' ilişkin sözlerinin aksine birinciden 7,5 saat sonra daha büyük ikinci bir orta şiddette depremin meydana gelmesi yine vatandaşları sokağa döktü. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsünün verilerine göre saat 04.58'de 4.7 büyüklüğünde kaydedilen bu depremin ardından da ilkinde olduğu gibi şehir merkezinde kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/konyada-deprem-panigi_72286.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • 24.09.2009 saat 07:05 de yine bi deprem oldu arkadaşlar uyanık değildim sarsıntıyla uyandım YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!