Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konya'ya Japon Bahçesi, Kyoto'ya Semazen Anıtı

Konya'da gerçekleştirilen Tarihî Kentler Birliği Konferansı etkinlikleri sırasında yapılan ikili görüşmelerde, şehirler arasındaki dostluk ilişkilerinin artırılması için Konya'ya Japon bahçesi, Japonya'ya da semazen anıtı yapılması kararlaştırıldı.

Zaman Gazetesi
3


SPAN lang=EN> Konya'da gerçekleştirilen Tarihî Kentler Birliği Konferansı etkinlikleri sırasında yapılan ikili görüşmelerde, şehirler arasındaki dostluk ilişkilerinin artırılması için Konya'ya Japon bahçesi, Japonya'ya da semazen anıtı yapılması kararlaştırıldı.

İstanbul yolu üzerinde 30 bin metrekarelik alana kurulacak Kyoto Bahçesi, oturma grupları, duvarı, aksesuarları, kameriye ve köprüleriyle tamamen Japon mimarisini yansıtacak. Kyoto'da yapılacak anıtın da Konya Zafer Meydanı'nda bulunan semazene benzeyeceği bildirildi. Söz konusu bahçe ihalesinin yakın bir zamanda gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Konu hakkında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Japonya'nın Kyoto kenti Belediye Başkanı ve Dünya Tarihi Kentler Birliği Başkanı Daisaku Kadokawa'nın bu projeden büyük memnuniyet duyduğunu ve görüşmeler sonucunda Kyoto'ya da, Konya'da Zafer Meydanı'ndakine benzeyen bir semazen anıtının yapılmasının kararlaştırıldığını bildiren Akyürek, Japon Kyoto Bahçesi kurmak için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Akyürek, Japon Kyoto Bahçesi'nin İstanbul yolunda Veysel Karani Caddesi yakınlarındaki 30 bin metre kare alana kurulacağını ifade etti. Bahçenin Japon mimarisine uygun inşa edileceğini anlatan Akyürek, şunları söyledi: ''Park, oturma grupları, duvarı, aksesuarları, kameriyeleri ve köprüleriyle tamamen Japon mimarisini yansıtacak. Havuzlardaki su oyunları göz kamaştıracak. Parkımız, Japon akçaağacı ve farklı kamış cinslerinin de aralarında bulunduğu 250 türde bitki ile süslenecek. Bazı konularda Kyoto Belediyesi'nden danışmanlık anlamında bilgi alıyoruz.''

Son yıllarda Konya'ya gelen Japon turist sayısında da bir artış göze çarptığını belirten Akyürek, bu turistlerin de gezi programında yer alacak Japon bahçesi ile Kyoto'da yapılacak semazen anıtının iki şehir ve iki ülke arasındaki dostluk bağları güzlendireceğini ve ilişkileri geliştireceğini vurguladı. Akyürek, İstanbul yolundaki Japon Kyoto Bahçesi'nin ihalesinin ihalesinin çok yakın bir zamanda gerçekleştirileceğini, önümüzdeki yıl da parkın açılışının yapılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konyaya-japon-bahcesi-kyotoya-semazen-aniti_62772.html

Read Comment Section
3 Yorum Yorum Yaz
  • emeği geçen herkese ve sayın Belediye Başkanımız Tahir Akyüreğe teşekkürler.türkiyenin çoğu illerini gezdim. böyle toplu herşey yerinde kullanılmış ve mimarı yapısı farklı olan park yok. YANITLA
  • emeği geçenlerin ellerine sağlık cennetin minyatür hali gibi bişey olacak kısmetse YANITLA
  • emeği geçen herkese ve özellikle belediye başkanımız Tahir Akyürek'e sonsuz teşekkürler YANITLA
3 yorumdan 3 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!