Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Köprü ve Otoyolda Tek Yol Halka Arz!

Halka arz büyüklüğünün yatırımcı ilgisini azaltmayacağını belirten Bakan Yıldırım, "Otoyollar ve köprüler para basıyor. Yatırımcı ilgisi ile ilgili tereddüdümüz yok" dedi.

yapi.com.tr
Köprü ve Otoyolda Tek Yol Halka Arz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından iptal edilen köprü ve otoyolların özelleştirmesinde bundan sonraki "tek yol"un halka arz olduğunu söyledi. Dünya Gazetesi'nin haberine göre Yıldırım Londra'da yatırımcılarla bir araya geldiği toplantıda yaptığı açıklamada, halka arz büyüklüğünün yatırımcı ilgisini azaltmayacağını vurgulayarak, "Otoyollar ve köprüler para basıyor. Yatırımcı ilgisi ile ilgili tereddüdümüz yok" dedi.

İstanbul 1.ve 2. köprü ile bazı otoyolların 25 yıllığına özelleştirilmesi için düzenlenen ihalede en iyi teklifi 5.72 milyar dolar ile Koç Holding -Malezyalı UEM Group Berhad-Yıldız Holding şirketlerinden Gözde Girişim ortak girişim grubu verirken, bu teklif özelleştirme tarihinin en büyük ikinci teklifi olmuştu.

Söz konusu ihalenin iptalinin ardından köprü ve otoyolların parçalar halinde satılması, şirketleşip halka arz edilmesi veya gelir ortaklığı senedi ihracı yöntemleri üzerinde duruluyor.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/kopru-ve-otoyolda-tek-yol-halka-arz_106633.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!