Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Köprülerin Bakımını Yapacak Firma Belli Oldu!

Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet köprülerinin büyük bakımını, ihalede 246 milyon 520 bin lira ile en düşük teklifi veren Makyol-IHI iş ortaklığı yapacak.

yapi.com.tr/AA
Köprülerin Bakımını Yapacak Firma Belli Oldu!

Karayolları Genel Müdürlüğü, Boğaziçi Köprüsü'nün hizmete girişinin 40. yılı dolayısıyla yapılacak ağır bakım çalışmaları ile Fatih Sultan Mehmet köprülerinin büyük onarım ve yapısal takviyesi için 25 Eylül'de ihale yaptı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ihalede, en düşük teklifi veren Makyol-IHI iş ortaklığı,  Boğaziçi ileFatih Sultan Mehmet köprülerinin büyük onarım ve yapısal takviyesi işini yapacak.

Makyol-IHI iş ortaklığı, ihaleyi kazandıklarına dair tebliği almalarının ardından 22 gün içinde sözleşme için hazırlık çalışmalarını tamamlayacak. Sözleşmesinin imzalanmasını müteakip yapılacak yer teslimi sonrasında köprülerin büyük onarım ve yapısal takviyesi için çalışmalar başlayacak.

25 Eylül'de yapılan ihalede, Hyundai-Gülermak iş ortaklığı 387 milyon 634 bin lira, Makyol-IHI iş ortaklığı ise 246 milyon 520 bin lira teklif vermişti.

Yapılacak çalışmalar

Boğaziçi Köprüsü'nün hizmete girişinin 40. yılı dolayısıyla yapılacak ağır bakım kapsamında, onarım, yapısal takviye ve askı halat değişimi çalışmaları 2014'te tamamlanacak. Söz konusu çalışmalarda 236 halat değiştirilecek. Boğaziçi Köprüsü'nün ilk dizaynında köprünün sallanması dolayısıyla yaşanacak etkileri azaltmak amacıyla kullanılan çapraz halatlar, dikey hale getirilecek.

1973 yılında hizmete giren Boğaziçi Köprüsü'nün bakım çalışmalarında dünyada kullanılan en ileri teknoloji ürünleri kullanılacak. Çalışmaların ardından köprünün en az 40 yıl daha hizmet vermesi bekleniyor. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerindeki ana halatlara ve ankraj bloklarına, Japonya'da da kullanılan son teknoloji ürünü nem alma sistemi kurulacak. Sistemle kuru hava verilecek halatların çürümesi önlenecek.

Çalışmalar kapsamında  Boğaziçi Köprüsü'ndeki elektrik aksamı değiştirilecek. Tabliye ile kuleler arasına izolatörler, köprünün sallanma veya deprem sırasında zarar görmesini engellemek amacıyla köprü ayaklarına enerji sönümleyici damperler konulacak.Boğaziçi Köprüsü'nün 40 yıldır hizmet veren kule asansörleri ve elektrifikasyon sistemleri yenilenecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koprulerin-bakimini-yapacak-firma-belli-oldu_113632.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!