Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Koyların Hali Budur

Balık çiftliklerinin çevre katliamına yol açtığı Güllük Körfezi’nde, devletin geç de olsa aldığı taşınma kararı uygulanınca başka kirlilik çıktı. Artıklar sorun oldu.

Hürriyet Gazetesi
Koyların Hali Budur

Balık çiftliklerinin çevre katliamına yol açtığı Güllük Körfezi’nde, devletin geç de olsa aldığı taşınma kararı uygulanınca başka kirlilik çıktı. Artıklar sorun oldu.

Güllük Körfezi’ndeki adalara ve sahillere yakın olan balık çiftliklerinin yüzde 95’i açık denize taşındı. Ancak Kıyıkışlacık ile Didim Akbük arasındaki koylar balık çiftliklerinin eski kafesleri, ağları ve bidonları ile çöplüğe döndü.

Şimdi ineklerin plajı

Kıyıkışlacık Köyü yakınlarında her yıl yüzlerce tatilcinin denize girdiği, günübirlik tur tekneleriyle mavi yolculuğa çıkan yatların uğrak yeri olan Hermias Koyu ise denizde serinleyen ve plajda güneşlenen hayvanların yeri oldu.

Milas Kaymakamı Şahin Arslan, temizlik için Güllük Belediyesi ve Tarım Müdürlüğü’ne talimat verdi, "Çiftliklerin bu yerleri temiz bırakma taahhüdü var. Kötü görüntülere bir an önce son verecekler. Aksi halde para cezası verilir" dedi.

Turizmin ve bir dönem mavi yolculuğun yıldızı Güllük Körfezi, balık çiftlikleriyle çekiciliğini yitirdi. Çiftliklerin taşınması umut oldu. Geride kirli deniz, atıkları kaldı, koylar inekleri konuk eder oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koylarin-hali-budur_70382.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!