Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Köylülerin Kaynak Suyunu İhaleyle Özel Şirkete Sattılar!

Manisa İl Özel İdaresi’nin kapanmadan önce Alaşehir’de bir süre önce köyden mahalleye dönüştürülen Horzumalayaka’daki doğal kaynak suyunu ihaleyle dolum tesisi kuracak bir firmaya 39 yıllığına verilmesi tepki çekti. Köylüler susuz kaldıklarını öne sürdü, ihalenin iptalini isteyerek meşaleli eylem sergiledi.

yapi.com.tr
Köylülerin Kaynak Suyunu İhaleyle Özel Şirkete Sattılar!

DHA'nın haberine göre, Horzumalayaka Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Murat Başkurt, “Mahallemizin suyu zaten yetersiz. Bir de bu yetmezmiş gibi mahalleliye danışılmadan yıllardır kullandığımız kaynak suyumuz 39 yıllığına ihale ile dolum tesisi kuracak firmaya verildi. Önümüz yaz biz susuz ne yapacağız? Halen daha mahalleliye bilgi veren de yok” dedi.

Sesimiz duyulacak

Horzumalayaka Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Ersoy da seslerini duyurmak için eylemlerin süreceğini bildirdi. CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz de konuyu bir soru önergesiyle TBMM’ye taşıdı, “Doğayı ve insanı hiçe sayarak suyu paraya bağlayanlar, hangi siyasi ilişkilerin içine girerse girsin, hesap verecek. Binlerce insanımızı etkileyecek, hayvanlara ve ormanlara zarar veren bu yanlıştan bir an önce dönülmeli” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koylulerin-kaynak-suyunu-ihaleyle-ozel-sirkete-sattilar_121795.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!