Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Köylülerin Suyu Şirketlere Verildi

Artvin’de yapılması planlanan HES projeleri için hazırlanan imar planları onaylandı. HES’lere karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirten bölge halkı, imar planlarına karşı hukuki süreç başlatacaklarını belirtti.

yapi.com.tr
Köylülerin Suyu Şirketlere Verildi

Artvin ilinin Kılıçkaya köyünde ve Pilarget havzasında yapılması planlanan hidroelektrik santraller (HES) için imar planları onaylandı. Artvin İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda yapılan görüşmelerin ardından oylama sunulan HES’ler AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; Artvin’in Yusufeli ilçesi Kılıçkaya köyünde yapılmak istenen Aydın Regülatörü ve HES projesi için imar planları onaylandı. CHP’li Meclis üyelerinin itirazlarına rağmen 12 onay 9 ret oyu ile kabul edildi.

Arhavi’nin Üçırmak, Balıklı, Ulukent, Sırtoba ve Derecek köylerini kapsayan ve Pilarget olarak adlandırılan havzada yapılması planlanan Saka I-II Regülatörü ve HES projesi için de hazırlanan imar planları onaylandı. HES projesinden etkilenecek olan Üçırmak, Balıklı, Ulukent, Sırtoba ve Derecek köylerinin muhtarları ile Pilarget Doğa ve Yaşam Derneği’nin itirazlarına rağmen imar planları MHP ve AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Oylamada 10 ret oyu çıkarken 9 evet oyu çıktı.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Hüseyin Uzunoğlu, kendi köyü olan Pilarget’teki insanların projeden olumsuz etkileneceği ifade ederek ret oyu verirken Kılıçkaya köyündeki imar planı için evet oyu verdi.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, “Suyun daha değirmenlere zor yettiği bir derede HES yapılmak isteniyor. Tabi bu dere aynı zamanda yabani hayat ve diğer canlılar için de çok önemli. Şu anda Kılıçkaya köylüleri üretim kooperatifi kurdular. Kurum görüşlerinde de o vadideki heyelanlar dikkate alınmış ve buna dayanarak reddetmeleri gerekirken maalesef imar izni verilmesini onayladılar.” dedi.

HES için açtıkları davanın sürdüğünü belirten Pilarget Doğa ve Yaşam Derneği’nden Hazım Kurdoğlu ise, “Rize İdare Mahkemesi’nde ÇED’in iptali için hukuki sürecimiz sürüyor. 10 eylülde bilirkişi incelemesi yapıldı. Buradaki doğal yaşamı yok edecek projeye karşı mücadelemiz sürecek.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koylulerin-suyu-sirketlere-verildi_182205.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!