Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kredi Onayı Alamayan İBB, Öz Kaynakla 160 Yeni Otobüs Aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 300 yeni otobüs alımı için aylardır kredi onayı vermediği İBB, öz kaynaklarıyla Metrobüs hattında kullanılmak üzere 160 yeni otobüs aldı.

yapi.com.tr
Kredi Onayı Alamayan İBB, Öz Kaynakla 160 Yeni Otobüs Aldı

İstanbul yeni metrobüs araçlarına kavuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 300 yeni otobüs alımı için kredi onayı vermediği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), metrobüs filosunu yenilemek için öz kaynaklarıyla 160 yeni otobüs aldı. Yeni otobüsler için imzalar İETT Edirnekapı Garajı'nda düzenlenen törende atıldı. Törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İETT ve firma yetkilileri de katıldı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; imza töreninde konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, "Metrobüs filomuzun yaş ortalaması 10 yıla, araçların kilometresi 1.5 milyon km'ye dayandı. Metrobüs filomuzu yenilememiz gerekiyor. 300 yeni araç alım kredimiz İBB Meclisinden oy birliğiyle geçti ancak 10 aydır Cumhurbaşkanlığı'ndan onay bekliyoruz." dedi.

Beş bin yeni taksi teklifinin aylardır Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantılarında engellendiğini de vurgulayan İmamoğlu, "Taksi teklifimizi bu ay UKOME'ye yeniden getireceğiz. İnsanlarımızın 45 dakika,1 saat taksi beklediği bu kadar göz önündeyken bu niçin engellenmek istenir?" diye konuştu.

Çürüyen metrobüsleri hatırlattı
AKP döneminde tüm uyarılara rağmen alınan ve çürümeye terk edilen otobüslere de değinen İBB Başkanı İmamoğlu, "Biz Bursa'da üretilen otobüsler için imza atacağız. Ne olduğunu bilmediğimiz, 65 milyon Euroluk bir çöplük için imza atmayacağız. Nasıl alındığını dahi bilmediğimiz, içinde onlarca soru işareti olan, soruşturmaları süren bir işe imza atmayacağız." ifadelerini kullandı.

Açık ihaleyle alındı
5 Ağustos tarihinde açık ihale alınan 21 metrelik 100 ve 25 metrelik 60 otobüs, 2022 yılının ilk aylarından itibaren metrobüs hattında kullanılmaya başlanacak.

Alınacak 21 metre uzunluğundaki Otokar otobüsler, 200 yolcu kapasiteli olacak. Mevcutta kullanılan araçlar 18,5 metre ve 185 yolcu taşıyabiliyor.25 metre uzunluğundaki 60 Akia otobüs de 280 yolcu kapasiteli olacak. Mevcutta kullanılan otobüsler 26 metre ama 225 yolcu kapasiteli.

Yüzde 15’i peşin, kalanı 72 ay vade ile alınan otobüslerin teslimatları, 2022 yılının ilk aylarından itibaren yapılacak.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kredi-onayi-alamayan-ibb-oz-kaynakla-160-yeni-otobus-aldi_187071.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!