Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kriz Emlak Sektörüne Yarar

Tüm dünyayı sarsan ve daha da büyümesinden endişe edilen krizin, Türkiye’de gayrimenkule ise olumlu etkisinin olacağı belirtiliyor. Bu sektöre daha çok yatırım gideceğinin ve yatırımcıların orta vadedeki kayıplarını bu şekilde koruyabileceklerinin altı çiziliyor. İzmir Ticaret Odası (İTO) Aracılık Hizmetleri Grubu Komite Başkanı Aygün Cevizci,

Milliyet EGE
Kriz Emlak Sektörüne Yarar

ABD’de yatırım bankası Lehman Brothers’ın iflası ve Merrill Lynch’le sigortacılık devi AIG’nin zor duruma düşmesiyle derinleşen finansal kriz, Türkiye’de de düşündürüyor. Bir yandan nasıl etkilerinin olacağı öngörülmeye çalışılırken, diğer yandan da yatırımcı son yaşananlara göre kendisine yeni yollar arıyor. Tüm dünyayı sarsan ve daha da büyümesinden endişe edilen krizin, Türkiye’de gayrimenkule ise olumlu etkisinin olacağı belirtiliyor. Bu sektöre daha çok yatırım gideceğinin ve yatırımcıların orta vadedeki kayıplarını bu şekilde koruyabileceklerinin altı çiziliyor.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Aracılık Hizmetleri Grubu Komite Başkanı Aygün Cevizci, krizin etkisiyle Türkiye’deki hemen hemen bütün varlık değerlerinin gerilediğine işaret ediyor. Cevizci, “Bu dönemde tercih edilecek en akıllıca yatırım, tamamıyla gayrimenkul üzerine olmalı” diyor, şöyle devam ediyor:

“Borsada neler yaşandığını gördük. Amerika, krizin daha ortalarındaysa, önümüzdeki günlerde dünya devi bankaların çökmesinin bizleri nasıl etkileyeceği belirsiz. Borsa şu an yatırım aracı olmaktan çıkıyor gibi bir durum var. Şu an en düşük kağıdı bile alsanız bunun daha da düşeceğini düşünen yatırımcı buraya para yatırmaz. Dövizdeki yükseliş de paranın kendini korumasından başka bir işe yarayamayabilecek. Döviz bugün yükselir, yarın düşer. Şu anda nakitte kalmak istemeyen yatırımcı, ya çok ciddi pazarlıklarla stok mala ya da gayrimenkulde ileriye yönelik, birkaç yıllık değil, 5-10 yıllık yatırımlara yönelecektir.”

Alan daha baştan kazanır

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu da gayrimenkul sektörünün 2 yıldan bu yana yerinde saydığını, bu yılın sonunda, 2009’un başında hareketleneceğini ifade ediyor. Krizle birlikte ortaya çıkan tablonun bu beklentilerini güçlendirdiğini kaydeden Güleroğlu, şunları söylüyor: “Gayrimenkul, orta ve uzun vadede çok iyi gelir getiriyor. Bu sektöre yatırım yapacak kişiler baştan avantajlı konumda. Daha önce borsadan veya diğer yatırım araçlarından elde ettikleri gelirleri, şu an çok düşük değerlerdeki gayrimenkul alarak değerlendirebilirler.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/kriz-emlak-sektorune-yarar_63833.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!