Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kriz Nedeniyle Mesa GYO'nun Halka Arzı 2010 Yılına Kaldı

Mesa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı F. Bülent Bingöl, halka arzlarda ekonomik konjonktür uygun değilse uzatma olabildiğini belirterek, “Bizim de uzatma için müracaatımız olacak. 2010’un ikinci yarısında bir pencere aralanır ve biz halka arz yapabiliriz diye düşünüyoruz” dedi.

Radikal Gazetesi
Kriz Nedeniyle Mesa GYO'nun Halka Arzı 2010 Yılına Kaldı

Mesa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı F. Bülent Bingöl, halka arzlarda ekonomik konjonktür uygun değilse uzatma olabildiğini belirterek, “Bizim de uzatma için müracaatımız olacak. 2010’un ikinci yarısında bir pencere aralanır ve biz halka arz yapabiliriz diye düşünüyoruz” dedi. Lütfi Kırdar’da düzenlenen 9. Gayrimenkul Zirvesi İstanbul REstate’nin ikinci gününde gerçekleştirilen Gayrimenkul Fuarı’nda soruları yanıtlayan Bülent Bingöl, ana firmalarından bölünme yoluyla Ekim 2008’de GYO olduklarını söyledi.

Üç konut projesi var

Mesa GYO olarak 450 milyon liralık portföy büyüklüğüne sahip olduklarını, borsada işlem gören gayrimenluk yatırım ortaklıklarıyla karşılaştırdıklarında dördüncü sırada yer aldıklarını ifade eden Bingöl, “Şu andaki portföyümüzde Türkiye’nin ikinci büyük alışveriş merkezi Capitol Alışveriş Merkezi (AVM) var. Üç tane konut projemiz bulunuyor. Çengelköy’de 298 konutluk projemizde satışlar hızla devam ediyor. Bu sene satışlarımız gayet iyi. Satışlar beklentilerimizin üstünde” diye konuştu.

İkinci konut projelerinin İstanbul Bahçeşehir’de yer aldığını, Bahçeşehir’de ayrıca 160 bin metrekarelik arsa stokları da bulunduğunu anlatan Bingöl, üçüncü konut projesinin ise Ankara Dikmen’de yer aldığını kaydetti. Bülent Bingöl, 450 milyon liralık portföy değerlerinin yüzde 50’sini alışveriş merkezi, yüzde 30’unu konut projeleri, yüzde 20’sini de arsaların oluşturduğunu söyledi. Mesa olarak 40 yıl içinde 7 milyon metrekare inşaat, 60 binden fazla konut yaptıklarına işaret eden Bingöl, yeni projeler için çalışmaların devam ettiğini, ana firmadan portföylerine katabilecekleri değerler bulunduğunu ifade etti. 2009’un son çeyreğinde göstergelerin daha iyiye gideceğini düşündüklerini ifade eden Bingöl, “Canlanma işaretleri borsada da görülüyor” diye konuştu.

14 GYO bulunuyor

Mesa GYO olarak 32 milyon lira sermayeyle kuruldukları için resmi olarak bir sene içinde halka arz edilmeleri gerektiğine işaret eden Bingöl, “Ekonomik konjonktür uygun değilse uzatma alınabiliyor. Bizim de uzatma için müracaatımız olacak ama tabi bizim şu andaki halka arzın aracılarıyla hep birlikte yaptığımız görüşmelerde sanki 2010’un ikinci yarısında bir pencere aralanır ve biz halka arz yapabiliriz diye düşünüyoruz. Bu arada biz 2008 karını da sermayemize koyduk ve 49 milyon lira sermayeye ulaştık. 2009 karını da ilave ettiğimizde zaten 3 senelik limite de girmiş olacağız. 50 milyon ile 100 milyon lira arasındaki sermayelerde halka arz edilme süresi 3 yıl oluyor. Ama bizim derdimiz uzatmak değil konjonktür.”

Şu anda borsada 14 tane GYO bulunduğunu ve bunların eksi yüzde 50 iskontoları olduğunu söyleyen Bingöl, “Bunun düzelmesi ve iskontonun sıfırlara yaklaşıyor olması lazım ki kayıpların düzeldiğinin göstergesi olabilsin” dedi. Yurt dışındaki yatırımları hakkında da bilgi veren Bülent Bingöl şunları kaydetti:

“Şu anda Azerbaycan’da çalışıyoruz. Kazakistan’da büyük iş merkezi ve alıveriş merkezi yatırımı var. Letonya’da konut ve alışveriş merkezi yatırımının büyük bölümü tamamlandı. Libya’da inşaatlarımız devam ediyor. Polonya’da toptancı alışveriş merkezi yaptık, onu sattık. Onun yanındaki arazilerde konut düşünüyoruz. Ana firmamızın bu yatırım projelerini daha sonra GYO ile mümkün olduğu yerde birleştireceğiz. Bu yatırım projelerinin toplam değeri 1 milyar doların üstünde bulunuyor.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/kriz-nedeniyle-mesa-gyonun-halka-arzi-2010-yilina-kaldi_69525.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!