Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Krize Uygun Proje Üretti Satışı Dörtte Bir Artırdı

Ekonominin daraldığı bir süreçte doğru projeler ile hareket etmek isteyen Dumankaya, 2008 yılında geliştirdiği konseptle geçtiğimiz iki yılda satışlarını yüzde 25 oranında artırdı. Dumankaya olarak küresel ekonomik kriz ve sonrasında kazandıran projeler yaptıklarının altını çizen Dumankaya Satış ve Pazarlama Direktörü Ufuk Kayador, “Daralma dönemi

Milliyet Gazetesi
Krize Uygun Proje Üretti Satışı Dörtte Bir Artırdı

Ekonominin daraldığı bir süreçte doğru projeler ile hareket etmek isteyen Dumankaya, 2008 yılında geliştirdiği konseptle geçtiğimiz iki yılda satışlarını yüzde 25 oranında artırdı. Dumankaya olarak küresel ekonomik kriz ve sonrasında kazandıran projeler yaptıklarının altını çizen Dumankaya Satış ve Pazarlama Direktörü Ufuk Kayador, “Daralma dönemi sayılan 2009’da yüzde 25 büyüdük” dedi. Dumankaya Adres projesini bu doğrultuda ürettikleri en önemli çalışmalardan biri olarak gösteren Kayador, “Adres, piyasa şartlarına göre şekillendirilmiş, gerçekten uygun fiyatlı, ödeme kolaylığı sunan ve insanlara bu dönemde de yatırım yapma şansı sağlayan bir projeydi.

Adres, yol gösterici oldu

Bir aydan kısa bir sürede 280 konutluk projenin tamamının satışını gerçekleştirdik. Devamında ise üç farklı proje peş peşe geldi. 2009 ve 2010’da da aynı satış başarılarını yakaladık. Adres, Dumankaya Flex, Dumankaya İkon ve Dizayn projeleri, bu konsepti tescilledi” diye konuştu. 2010’u büyümeyle tamamlayacaklarına inançlarının tam olduğunu söyleyen Kayador, geçen yıl başladıkları projelerin devamının geleceğini vurguladı.

Kayador, 2009 sonu ve 2010 yılı içerisinde lansmanlarını yaptıkları projelerde rakamın yediye çıktığını belirterek, şöyle konuştu: “Dumankaya Dizayn, Modern ve Adres Lobi projelerinin yanı sıra Dumankaya Cadde, Atmosfer, Vizyon Ofis ve Gizlibahçe Bölgesi’nde yeni bir proje olmak üzere 7 farklı projede 530 milyon TL seviyelerinde bir yatırım yapacağız.

‘Satacak konut kalmadı’

Satışlarımızın  2010  beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini görüyoruz. Bugün Dizayn’da yüzde 70, Modern’de yüzde 44 ve Adres Lobi’de yüzde 47 gibi önemli satış oranlarına eriştik.”

2010 yılının satışlarının aslında 2008 ve 2009’da yakalanan ivmenin getirisi olduğunu söyleyen Kayador, “Önceki yıllarda başlayan diğer projelerin olumlu satış grafikleri devam etmekte. Dumankaya İkon’da satış oranı yüzde 75’e erişirken Vizyon’da neredeyse satacak konut kalmadı. Öte yandan Adres Botanik ve Dumankaya Minimal’de de satışların sonuna yaklaştık. Bu gelişmelere ışığında yıl içerisinde lanse edeceğimiz yeni projelerimizi de dâhil ettiğimizde bir önceki yıl yakalanan trendin sene sonuna kadar devam edeceği kanaatindeyiz” diye konuştu.

‘Gayrimenkul yatırımı yapan hep kazandı’

Gayrimenkul sektörünü ekonominin lokomotifi olarak nitelendiren Dumankaya Satış ve Pazarlama Direktörü Ufuk Kayador, inşaat sektörünün ekonomiden 3 kat hızlı hareket eden bir yapıya sahip olduğunu dile getirdi. Son iki yıldan bu yana daralma eğilimi gösterirken geçtiğimiz yılın son çeyreğinden itibaren büyüyen sektörün 2010’un ilk altı ayında kendini geliştirdiğini belirten Kayador, “2009’un ilk altı ayında kullanılan mortgage kredilerinin 906 milyon TL’den 6 milyar 700 milyon TL seviyelerine çıktı. 2009 sonlarında başlayan büyüme ortamında tüketiciler nakitlerini ve kredi imkanını konuttan yana kullandı. Buna ek olarak krediler cazipleşti. Oranlar yüzde 0,80’ler seviyelerine kadar geriledi. Faizlerin cazibesi ve yeterli miktarda nitelikli konut arzının çakışması satışlara olumlu bir etki olarak yansıdı” diye konuştu.

İnşaat sektörünün 2010 yılından dengelerini düzelten bir yapı ile çıkacağına inanan Kayador, “Konut, her dönemde yatırım değeri taşıyan bir enstrüman. Son 10  yıl içerisinde gayrimenkul, yatırımcısına diğer enstrümanlardan iyi kazandırdı. Doğru proje ve doğru fiyat her zaman yatırımcısını çeker. Bu dengeli durum devam edecek” dedi.

ETİKETLER: gayrimenkul firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/krize-uygun-proje-uretti-satisi-dortte-bir-artirdi_81394.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!