Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Krizi Gören, Yazlığını Satışa Çıkardı

Kriz nedeniyle zor durumda kalanlar ilk olarak Ege ve Akdeniz sahilindeki yazlıklarını satışa çıkardı. Başta Kuşadası, Bodrum, Marmaris ve Fethiye olmak üzere, sahil şeridinde yazlık konutlar üzerinde 'sahibinden satılık' ilanlarına her zamankinden daha sık rastlanıyor.

Sabah Gazetesi
Krizi Gören, Yazlığını Satışa Çıkardı

Kriz nedeniyle zor durumda kalanlar ilk olarak Ege ve Akdeniz sahilindeki yazlıklarını satışa çıkardı. Başta Kuşadası, Bodrum, Marmaris ve Fethiye olmak üzere, sahil şeridinde yazlık konutlar üzerinde 'sahibinden satılık' ilanlarına her zamankinden daha sık rastlanıyor. Emlak şirketleri, "Bir yandan evini satılığa çıkaranların sayısı hızla artarken alıcı tarafında da hareketlenme var. Şimdilik somut satışlara dönüşmüyor ancak bu dönemde "kelepir yazlık" bulmak isteyenler emlak ofislerini ziyaret ederek fiyat soruyor" diyor. Yazlıklarda en çok satış ilanlarının bulunduğu yerler arasında Kuşadası geliyor. Kuşadası Remax Pasha ofisi yetkilisi Süha Kumbasar, "Portföyümüzde çok sayıda yazlık var. Sahil sitelerinde her sitenin içinde birkaç satış ilanı görmek mümkün" dedi.

Değerin altında satış

Kumbasar, Kuşadası'ndaki emlak fiyatlarının yüzde 30 değer yitirdiğini söyleyerek 150-130 bin TL'ye sattığımız dubleks, bahçeli yazlıklar şimdi 90 bin TL'ye kadar düştü" diye konuştu. Kumbasar, özellikle de ülkelerinde zor durumda olan yabancıların aldıkları fiyatın altında değerlere evlerini sattıklarını ayrıca 15 kilometrelik sahil şeridinin el değiştirmeyi bekleyen yazlıklarla dolu olduğunu kaydetti.

* Kuşadası: Fiyatlar yüzde 30 oranında ucuzladı. 130-150 bin TL'lik yazlıkların fiyatı 90 bin TL'ye kadar düştü.

* Bodrum: 2. el yazlıklar kadar birikmiş yazlık stoğu sorun oluşturuyor. 100-150 bin TL'ye bahçeli, dubleks yazlık bulunabiliyor.

* Fethiye: Fiyatlar yüzde 30-40 düştü. 150 bin TL'lik evler 100 bin TL'ye, 120 bin TL'lik evler ise 90 bin TL'ye indi.

'İnşaat enflasyonu stokları artırdı'

Son yıllarda 'beton yığınına' dönen Bodrum'da da adım başı satılık yazlık ilanına rastlanıyor. Century 21 Halikarnas'ta satış danışmanı Günseli Ulusoy, "Sebep sadece ekonomik kriz değil, buradaki inşaat enflasyonu" dedi. Bodrum'daki en önemli problem ise 2. el satışlarla birlikte satışı hiç yapılmamış çok sayıda konut stoğunun bölgede birikmiş olması. Fethiye Remax Avantaj ofisinden Kemal Özlen ise "Elde birikmiş ve yarım kalan çok sayıda proje var" diye konuştu. Özlen, Fethiye'deki yazlık evlerini satmak isteyenlerin önemli bir bölümünü, yakın zamanda bölgeden ev alıp kredi geri ödemelerini yapamayanların oluşturduğunu kaydetti. Özlen, fiyatların yüzde 30-40 düştüğünü söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/krizi-goren-yazligini-satisa-cikardi_67790.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!