Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Küçük Menderes'e Neşter

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Küçük Menderes Nehri'ndeki kirliliğin önlenmesi amacıyla 12 noktada ölçüm çalışması başlatıyor. Belediye'den yapılan açıklamaya göre; Bayındır, Torbalı ve Selçuk'u da içine alan "Küçük Menderes Havzası Kirlilik Etüt Çalışmaları" hazırlandı.

Cumhuriyet EGE
Küçük Menderes'e Neşter

b>İzmir Büyükşehir Belediyesi, Küçük Menderes Nehri'ndeki kirliliğin önlenmesi amacıyla 12 noktada ölçüm çalışması başlatıyor. Belediye'den yapılan açıklamaya göre; Bayındır, Torbalı ve Selçuk'u da içine alan "Küçük Menderes Havzası Kirlilik Etüt Çalışmaları" hazırlandı.

Küçük Menderes Nehri'ndeki kirliliğin belirlenmesi, kontrolü ve önlem alınması konularında yürütülen çalışmalar kapsamında, 12 noktadan 1 yıl boyunca periyodik olarak numuneler alınarak, nehir havzasındaki su kalite durumu, eğilimleri, kirlilik yükleri belirlenecek ve mevsimsel değişiklikler gözlemlenecek. Yapılacak ihaleden sonra, numune alma çalışmaları hemen başlayacak, sonrasında elde edilen veriler, havzaya ait tüm bulgu ve belgeler, "Coğrafi Bilgi Sistemi"ne de işlenecek.

Titiz çalışmalar...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, nehir havzalarındaki kirliliğin önlenmesi için önce bu bölgelerin ekolojik, biyolojik, sosyo-kültürel gibi tüm yönleri ile tanımlanması ve özelliklerinin net olarak ortaya konması gerektiğini belirtti. Titiz çalışmalarla bu bilgilerin çıkarılacağını vurgulayan Kocaoğlu, önlem almaya yönelik sağlıklı ve planlı çalışmaların, bu tanımlamaların ardından yürütüleceğini kaydetti. Kocaoğlu, bu çalışmalara paralel olarak Küçük Menderes Havzası'nda yapılacak arıtma tesisleriyle ilgili fizibilite çalışmalarının sürdürüldüğünü de bildirdi. Torbalı ve Bayındır ilçelerinde arıtma tesisi kurulmasının planlandığını anımsatan Kocaoğlu, yine Küçük Menderes Havzası'nda yer alan nüfusu 5 binin altındaki küçük yerleşim birimlerine de doğal atık su arıtma tesislerinin kurulacağını, bununla ilgili etüt ve projelerin hazırlandığını dile getirdi. Kocaoğlu, ayrıca Bayındır düzensiz çöp depolama alanının tekrar düzenlenerek daha çağdaş ve modern bir görünüme kavuştuğunu, Torbalı düzensiz çöp depolama alanının ise bu ilçede kurulması planlanan Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi faaliyete geçince kapatılacağını söyledi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/kucuk-menderese-nester_52158.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!