Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kültepe Kazı Alanı Fotoğraflandı

Kayseri'de 4 bin yıllık geçmişi bulunan Kültepe kazı alanının fotoğrafları, uzaktan kumandalı model helikopterle çekildi. Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, bu çekimin Türk arkeolojisinde ilk defa kullanıldığını söyledi.

CNN Türk
Kültepe Kazı Alanı Fotoğraflandı

b>Kayseri'de 4 bin yıllık geçmişi bulunan Kültepe kazı alanının fotoğrafları, uzaktan kumandalı model helikopterle çekildi. Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, bu çekimin Türk arkeolojisinde ilk defa kullanıldığını söyledi.

Kulakoğlu, alçak irtifa hava fotoğrafçılığının dünyada yaygın olarak kullanıldığını ancak Türkiye'de yeni yeni gelişmeye başladığını hatırlattı:

''Ankara'da inşaat mühendisi olan bir arkadaşımın yardımıyla 58 yıldan bu yana kazı yapılan Kültepe höyüğünün yakın mesafe yükseklikten yüzlerce kare fotoğrafını aldık. Bu fotoğrafları normal helikopter ile çekmemiz mümkün değildi. Bu fotoğraflar kazı yapan arkadaşlarımıza fikir verme adına oldukça önemli. Aynı zamanda öğrencilerimize ders anlatırken de materyal olarak kullanacağız.''

120 santimetre uzunluğunda 7 kilogram ağırlığındaki helikopterin sahibi olan inşaat mühendisi Osman Sevgi de kamera ve fotoğraf makinesi yerleştirilerek 100 metre yükseklikten yerdeki bilgisayara otomatik olarak fotoğraf ve görüntü aktarımı yapabilen sistemi Türkiye'de birkaç kişinin kullanabildiğini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kultepe-kazi-alani-fotograflandi_48115.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!