Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kültür Bakanlığı İzin Verdi: Aspendos'ta Gösteriye Devam

Bakanlık, 'tiyatro gösteriye kapatılsın' diyen raporun 17 yıl öncesine dayandığını ve bilimsel dayanağının olmadığını ileri sürerek gösterilere devam kararı aldı.

Zaman Gazetesi
Kültür Bakanlığı İzin Verdi: Aspendos'ta Gösteriye Devam

b>Kültür ve Turizm Bakanlığı çökme tehlikelerine karşı gösterilere kapatılan Aspendos Tiyatrosu üzerindeki kararı ilginç bir gerekçeyle kaldırdı. Bakanlık, 'tiyatro gösteriye kapatılsın' diyen raporun 17 yıl öncesine dayandığını ve bilimsel dayanağının olmadığını ileri sürerek gösterilere devam kararı aldı.

Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, üç gün önce Aspendos Antik Tiyatrosu'nda acil önlemler alınmadığı takdirde, tiyatronun ziyaretçi dışında her türlü gösterime kapatılmasının uygun olacağına karar vermişti. Kurul Başkanı Prof. Dr. Haluk Abbasoğlu açıkladıkları raporun eski değil yeni raporlar olduğunu savundu. Abbasoğlu, "Bu kadar yoğun ve gaddarca kullanılırsa daha büyük sorunlar çıkabilir. Oturma ve sahne binasında çökmeler olabilir." uyarısında bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Yalçın Kurt, "Yapının gösterilere kapatılmasını gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değil. Tiyatro dünyadaki en sağlam eserlerden birisidir. Ayrıca orada bir kontrol ekibimiz var. Ses ve benzeri standartları aşan gösterilere zaten izin vermiyoruz. Anadolu Ateşi Gösteri Grubu gösterilerine devam edecek."dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kultur-bakanligi-izin-verdi-aspendosta-gosteriye-devam_52766.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!