Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

“Kürecik’te Gölet Adı Altında Baraj Yapılıyor”

Malatya Kürecik’te gölet adı altında baraj yapılmak istendiğini öne süren yurttaşlar tepkili.

yapi.com.tr
“Kürecik’te Gölet Adı Altında Baraj Yapılıyor” (Fotoğraf: BirGün)

Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik Beldesi’nde Devlet Su İşleri (DSİ) 9’uncu Bölge Müdürlüğü tarafından 2023 ekim ayında hazırlanan nihai proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, Kürecik Lisesi önünden Çay obasıyla Demirciler arasındaki alandaki dere yatağı bölgesine bir gölet projesi yapılacak.

BirGün’den Sibel Bahçetepe’nin haberine göre; göletin tam dolu olması durumunda maksimum yüzey alanı 412 bin metrekare olup maksimum kapasitesinin ise 4 milyon metreküp (ton) su olacağı belirtildi. Bölgede bir de Harunuşağı Köyü çevresine de gölet yapılmak istendiğini belirten halk, bu projelere tepkili.

Proje kapsamında kırma-eleme-yıkama tesislerinin de yapılacağı, söz konusu üretim tesisleri projesi için "ÇED gerekli değildir" kararı verildiği de kaydedildi. Proje ile birlikte beldede bulunan tarım arazileri, bazı mahallelerin sular altında kalacağını belirten halk, bunun durdurulması için dava açtı. Mahallelinin durumu mahkemeye taşımasıyla birlikte, bilirkişi heyeti tarafından söz konusu alanda keşif yapıldı.

Kürecikli Ali Haydar Berkpınar, projeye tepki göstererek "Doğamız talan ediliyor" dedi. Berkpınar, projenin 5 yıl sürmesinin planlandığını belirterek "Kürecik’in toplumsal bir hafızası var. Rant kültürü ile bölgemiz yok edilmek isteniyor." dedi.

Bölge halkından olan Dr. Öğretim üyesi Taylan Akgül ise özetle şunları söyledi: "Burası bir kritere göre baraj, bir kritere göre gölet. Çünkü gölet olması için metreküp kriteri var. Su kapasitesi bakımından gölet kriterinin üzerinde kalıyor ama bent yüksekliği bakımından baraj kriterinin altında kalıyor. Aslında baraj yapılıyor ama gölet gibi gösteriyorlar."

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kurecikte-golet-adi-altinda-baraj-yapiliyor_202174.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!