Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Muğla’da Orman ve Tarım Alanlarını Baraj Yutacak

Devlet Su İşleri, Milas’ta 2.6 milyon metrekarelik alana baraj yapacak. Çevreciler, “Termik santrallar üç Milas kadar su tüketiyor. Onlar olmazsa baraja da gerek yok” diyor.

yapi.com.tr
Muğla’da Orman ve Tarım Alanlarını Baraj Yutacak (Fotoğraf: AA)

Devlet Su İşleri (DSİ) Muğla’nın Milas ilçesinde 2.6 milyon metrekare genişliğinde alana baraj projesi yapacak. Proje kapsamında barajın yanı sıra taşocakları, kırma ve eleme tesisi ile beton santrali orman ve tarım alanlarına inşa edilecek. Zeytin ambarı Milas’ta yapılmak istenen Kemikler (Gökçeler) Barajı ve Sulaması, Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi ve Beton Santralı Projesi’ne çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu kararı çıkmasının ardından Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) hukuk mücadelesi başlattı.

Cumhuriyet’ten Rıfat Kırcı’nın haberine göre; MUÇEP’in açtığı dava dilekçesine eklenen rapora göre tarım ve orman alanları proje kapsımda yok olacak.

Buna göre proje alanının 478 bin metrekaresi yani yaklaşık yüzde 18’i ormanlık alandan oluşuyor. 1 milyon 455 bin metrekaresi ise tarım alanlarını kapsıyor. Projenin yapım aşamasında 5 yılda 337 bin 500 ton su kullanılacak. Ancak kullanılacak suyun nereden temin edileceği belirtilmiyor.

MUÇEP üyesi Neşe Tuncer konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Termik santrallar üç Milas kadar su tüketiyor. Santral olmazsa baraj ihtiyacı olmaz. Yapılmak istenen baraj Milas’ı bitirecek” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muglada-orman-ve-tarim-alanlarini-baraj-yutacak_202027.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!