Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kuşların Ölümüne Neden Olan Liman Hakkında Suç Duyurusu

Orman ve Su İşleri Kocaeli Şubesi, İzmit Körfezi'ne yaklaşık 100 ton yakıtın sızmasına neden olarak su kuşlarının ölümüne yol açan liman hakkında Kara Avcılığı Kanunu gereğince suç duyurusunda bulundu.

yapi.com.tr
Kuşların Ölümüne Neden Olan Liman Hakkında Suç Duyurusu

DHA'nın haberine göre, 12 Ocak tarihinde Dilovası'ndaki bir limanda tanklar arası fuel oil transferi sırasında yaklaşık 100 ton yakıt denize sızdı. İzmit Körfezi siyaha bürünürken, birçok sahilde kirlilik yaşandı. Acil müdahale ekipleri kirliliğin yaşandığı bölgelerde temizlik çalışması yaparken, yüzlerce su kuşu kirlilikten etkilendi. Çok sayıda kuş telef oldu. Kamu kuruluşları görevlileri ve duyarlı vatandaşlar tarafından yakıta bulunan kuşlar alınarak Darıca'daki hayvanat bahçesi ve belediyelere ait bakım merkezlerine götürüldü. Kuşlar yakıttan arındırılarak hayatta tutuldu. Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çevreye verdiği zararlardan ötürü limana 2 milyon 100 bin lira ceza kesti.

Orman ve Su İşleri Kocaeli Şubesi ise kirliliğe neden olarak su kuşlarının ölümüne yol açan liman hakkında suç duyurusunda bulundu. Orman ve Su İşleri Kocaeli Şubesi'nce yapılan açıklama şöyle: "Dilovası sahilinde akaryakıt sızıntısı olmuş, bu olay neticesinde denizde barınan, konaklayan su kuşlarının bir kısmının öldüğü, bir kısmının ise yaralandığı tespit edilmiştir. Orman ve Su İşleri Kocaeli Şube Müdürlüğü ekipleri kirliliğin yayıldığı bölgelerde ilgili belediyelerle işbirliği içerisinde kirlilikten etkilenen su kuşlarının tedavilerinin yapılabilmesi için çalışma yürütürken, diğer taraftan kirliliğin kaynağı araştırıldı. Olayla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde deniz yüzeyine fuel oil döküntüsünü gerçekleştiren firma hakkında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli yasal işlem yapılmıştır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/kuslarin-olumune-neden-olan-liman-hakkinda-suc-duyurusu_155558.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!