Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Kraliçelerden İlham Aldı

Kuvars Yüzeyleri Tasarımla Buluşturdu, 12 Milyon 500 Bin Euro'luk İhracat Hedefliyor

Kuvars yüzeylerin eşsiz özelliklerini ileri teknoloji ve tasarımla buluşturan Belenco, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 35 milyon Euroluk yatırımla yaklaşık 15 bin metrekarelik kapalı alanda kurduğu Belenco Kuvars Yüzeyler fabrikasında üretime başladı. İtalyan Breton S.p.A’nın tam otomatik en son üretim teknolojisini kullanarak fabrikasını kuran

yapi.com.tr
Kuvars Yüzeyleri Tasarımla Buluşturdu, 12 Milyon 500 Bin Euro'luk İhracat Hedefliyor

Kuvars yüzeylerin eşsiz özelliklerini ileri teknoloji ve tasarımla buluşturan Belenco, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 35 milyon Euroluk yatırımla yaklaşık 15 bin metrekarelik kapalı alanda kurduğu Belenco Kuvars Yüzeyler fabrikasında üretime başladı. İtalyan Breton S.p.A’nın tam otomatik en son üretim teknolojisini kullanarak fabrikasını kuran Peker Grup iştiraki Belenco Kuvars Yüzeyler, tüm dünyada hızlı bir yükseliş grafiği gösteren kuvars yüzeylerden yer-duvar kaplamaları, mutfak ve banyo tezgahları üretecek. Peker Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Peker, Peker Grubu ve Belenco Yönetim Kurulu Üyesi Hande Kuyumcu Peker, Belenco Genel Müdürü Berk Kuter  ve İtalyan Breton Firması Başkanı Luca Toncelli evsahipliğinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili  Hüseyin Tanrıverdi’nin de katılımıyla  gerçekleşen Belenco Fabrikasının açılış töreninde, tesisin açılış kurdelesini  Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayankesti.


Foto: Peker Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Peker (sağ başta) ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan

Yıllık 550 bin metrekare plaka üretilecek

Açılışta konuşan Belenco ve Peker Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Peker, bir yılda tamamlanan üretmi tesisinin 36 bin metrekare açık alan üzerinde 15 bin metrekare  kapalı alana sahip olduğunu ve son teknoloji ürünü tam otomatik üretim hattında yıllık 550 bin metrekare yüksek kaliteli plakalar üretileceğini açıkladı. "Fabrikamızdan daha önce faaliyete geçirdiğimiz araştırma ve geliştirme laboratuarı sayesinde en ileri teknolojileri takip ediyor ve sektöre ilham verecek yenilikleri araştırıyoruz" diyen Peker, sektörün en büyük boyutları olan 330X165 cm ebatlarında jumbo plakalar da üreteceklerini, böylece tasarımcıların daha estetik ve tek parça dizayn yapabilme olanağına kavuşacağını kaydetti. Peker, Amerika Yeşil Bina Konseyi üyesi Belenco'nun çevreci fabrikası ve çevreci duruşuyla üreteceği yüzde 100 biyolojik plakalarla dünyanın ekolojik yapısına uygun alternatifleri yaşam alanlarına kazandıracağını sözlerine ekledi. Ürünleriyle, dünya pazarlarında,  mutfak ve banyo tezgâhlarında, zemin ve duvar kaplamalarında yerlerini almaya başladıklarını ifade eden Peker, üretim kapasitesinin yarısını ihraç edecek olan Belenco'nun ilk etapta 12 milyon 500 bin Euro'luk bir hacmi hedeflediğini belirtti.

Luca Toncelli: Öncelikli hedefimiz dünyanın en kaliteli Kuvars yüzeylerinin üretimini mümkün kılmak

Fabrikanın teknolojik alt yapısını kuran İtalyan Breton firması Başkanı Luca Toncelli de, ar-ge odaklı bir teknoloji firması olarak öncelikli hedeflerinin dünyanın en kaliteli Kuvars yüzeylerinin üretimini mümkün kılmak olduğunu vurguladı ve Belenco’nun da kendileriyle aynı hedefi ve misyonu paylaşıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Belenco yetkilileriyle teknoloji, sistem transferi ve makinaların montaj aşamasını kapsayan uzun bir çalışma süreci geçirdiklerini ifade eden Toncelli, son derece verimli geçen bu takım çalışmasının fabrikaya yapılacak yeni makine parkuruyla devam edeceğini aktardı. "Breton, bugün dünya kuvars pazarının en çevreci bio ürünlerini, üstelik sektörde var olan en büyük ebatlı plaklar halinde üretebilen bir teknoljiye sahip" diyen Toncelli, şöyle devam etti:

"Bu iki reform niteliğindeki özellik,  bizi dünya kuvars yüzeyler endüstrisinde çok farklı konumlandırıyor. Şimdi Belenco da bu reform niteliğindeki özelliklere sahip. Belenco, kuvarsın bol olduğu bir bölgede üretim yapacak. İyi bir organizasyon ve ileri teknolojiyle, başarılı olmak için gereken herşeye sahip”.

Bakan Çağlayan'dan Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ne övgü

Açılışta konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nden (OSB) duydukları memnuniyeti dile getirdi. Manisa OSB'nin dünyada en kaliteli üretim yapan ve en büyük OSB'lerden biri olduğunu belirten Çağlayan, bölgede bu yıl 22 yeni fabrika açıldığına işaret ederek, bunun tüm dünyaya verilen önemli bir mesaj niteliği taşıdığını ifade etti. Manisa'nın, Türkiye'nin 7. büyük ihracat yapan şehri olduğunu, kentteki ihracat çeşitliliğinin ise tüm Türkiye için gerçekleştirmek istedikleri sistemin en büyük örneği olduğunu söyleyen Çağlayan, Manisa OSB'nin kurulması ve gelişmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/kuvars-yuzeyleri-tasarimla-bulusturdu-12-milyon-500-bin-euroluk-ihracat-hedefliyor_90065.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!