Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

KYK Yurdunda Tahliye Tedirginliği

Muğla’da üniversite açıldıktan 6 ay sonra KYK yurdunun iki blokunun depreme dayanıklı olmadığı ortaya çıktı. Sınav dönemine denk gelen tahliye ve yaşanan belirsizlik nedeniyle öğrenciler endişeli.

yapi.com.tr
KYK Yurdunda Tahliye Tedirginliği (Fotoğraf: Övgü Yıldız/Evrensel)

Muğla’da Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Milli Piyango Kız Öğrenci Yurdunda D ve E blok depreme dayanıksız olduğu için tahliye hareketliliği yaşanıyor. Yurt yönetimi tarafından telefonla aranan öğrenciler, başka bloklara nakil edilmeye başlanırken bazı öğrenciler ise tahliyeden haberleri olmadığını söyledi.

Evrensel’den Övgü Yıldız’ın haberine göre; öğrenciler final haftasına denk gelen tahliye kararı nedeniyle nerede kalacaklarını düşünürken, gönderildikleri yurtların depreme dayanıklı olup olmadığını bilmediklerine dikkat çekti. Yaklaşık 1000 öğrencinin tahliyeden etkilenmesi bekleniyor. Öte yandan depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan bloklarda 6 Şubat depreminden sonra kente gelen depremzedelerin bir süre konakladığı ortaya çıktı.  

Milli Piyango Kız Yurdu D blokta kalan bir öğrenci 18 Ocak’ta yurt müdürü tarafından aranarak yine Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Şahidi Kız Yurduna ya da Milli Piyango Kız Yurdunun başka bir blokuna geçebileceğini öğrendiğini söyledi. Aynı yurdun A blokuna geçiş yapıldığını dile getiren öğrenci, “Tahliyesi başlanan blokta aynı odada kalan öğrencilerden sadece mezuniyet durumunda olan öğrenciler aranarak bilgi verildi. Yurt müdürü tarafından aranan öğrenciler, ara tatil öncesi geçiş işlemlerini halletmeleri yönünde acele ettiriliyor.” dedi.  Fakat aynı blokta kalan birinci sınıf öğrencisi, kendisine henüz tahliyeyle ilgili bir bilgi verilmediğini belirterek, “Tahliyeyle ilgili resmi bir açıklama, duyuru veya bilgilendirme yapılmadı.” dedi.

"Nakledileceğimiz binalar dayanıklı mı?"
Tahliye işlemlerinin final sınavları haftası gerçekleşiyor olmasının öğrencilerin sınavlara odaklanmasını etkilediğine vurgu yapan bir öğrenci ise “Finaller sonrası bütünlemeye kalacak öğrenciler var.  Bu belirsizlik nedeniyle bazı öğrenciler derslerden kalma pahasına bir an önce memleketlerine dönüyor. Ayrıca nakledildiğimiz binalar depreme ne kadar dayanıklı bir bilgi verilmiyor. Bloklar aynı zaman diliminde inşa edilmiş, yan yana bulunan bloklardan biri dayanıksız iken diğeri nasıl dayanıklı oluyor?” diye sordu.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü özel kaleminden alınan bilgiye göre, yakın zamanda tüm yurt binalarında deprem analizi yapıldığı ve sadece bu iki blokta depreme dayanıksız sonucu alındığı için acilen tahliye kararı alındığı doğrulandı. Bu bloklarda kalan öğrenci sayısı ile ilgili de net bir sayı vermeyen özel kalem, diğer yurtlarda müsait olan yerlere nakil yaptıklarını ve yeterli yer olduğunu, yetmemesi durumunda kiralama yaparak tüm öğrencileri yerleştirecekleri bilgisini verdi. Blokların tahliyesi tamamlandıktan sonra ihaleye verilerek yıkım işleminin gerçekleştirileceği bilgisini veren özel kalem, ne zaman olacağı ile ilgili net bir tarih vermedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kyk-yurdunda-tahliye-tedirginligi_201379.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!