Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Lafarge Aslan Çimento Darıca İlköğretim Okulu'nun Temelini Attı

Türkiye’nin ilk çimento fabrikası olarak 1910 yılında Darıca’da kurulan Lafarge Aslan Çimento, kuruluşunun 100. yılına yaklaşırken Darıca ve Kocaeli bölgesinde yıllardır sürdürdüğü sosyal sorumluluk çalışmalarına bir yenisini ekleyerek bölgeye bir eğitim kurumu daha kazandırıyor.

yapi.com.tr
5 Lafarge Aslan Çimento Darıca İlköğretim Okulu'nun Temelini Attı

ürkiye’nin ilk çimento fabrikası olarak 1910 yılında Darıca’da kurulan Lafarge Aslan Çimento, kuruluşunun 100. yılına yaklaşırken Darıca ve Kocaeli bölgesinde yıllardır sürdürdüğü sosyal sorumluluk çalışmalarına bir yenisini ekleyerek bölgeye bir eğitim kurumu daha kazandırıyor. Daha önce Lafarge Aslan Çimento Endüstri Meslek Lisesi’ni yapan Lafarge Aslan Çimento, 11 Eylül 2007 Salı günü Lafarge Aslan Çimento Darıca İlköğretim Okulu’nun temelini attı. Temel atma töreni Kocaeli Valisi Gökhan Sözer ve Lafarge Çimento Türkiye Başkanı A. Nuri Özkaya’nın yanısıra il protokolü ve diğer davetlilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

2008 öğretim yılında tamamlanacak!...
1999 Depremi’nde kullanılamaz hale gelen Darıca İlköğretim Okulu’nun yerine yapılan Lafarge Aslan Çimento Darıca İlköğretim Okulu 24 derslikli ve 750 öğrenci kapasiteli olacak. 2007 – 2008 Öğretim Yılı’nın ikinci yarısına yetiştirilmesi hedeflenen okul, bölgenin özel koşulları göz önüne alınarak zemin etüdleri başta olmak üzere deprem dayanıklılığı açısından gerekli tüm prosedürler yerine getirilerek ve Lafarge Aslan Çimento ve Lafarge Beton ürünlerinden de yararlanılarak milli eğitimin hizmetine sunulacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat Emlak Dairesi’nin gözetiminde ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın teknik şartnameleri uyarınca yapılacak olan okulun inşaatında kullanılacak malzemelerin şartname gereği en üst teknik standartlarda olmasına önem verilecek.

“Eğitim projelerimiz devam edecek”
Temel atma töreninde bir konuşma yapan Lafarge Çimento Türkiye Başkanı A. Nuri Özkaya, Lafarge Çimento’nun sosyal sorumluluk projelerinin önemli bir kısmını eğitimin oluşturduğunu belirterek; “Bölgemizde daha önce 1987 yılında Lafarge Aslan Çimento Endüstri Meslek Lisesi’nin eğitime açmaktan büyük mutluluk duymuştuk. Bu ikinci okulumuzu da Darıca’ya kazandıracak olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi. Özkaya, Toplum Gönüllleri Vakfı (TOG) ile yürüttükleri ve Darıca’daki 2 okul da dahil olmak üzere Türkiye çapında 15 okulun fiziki ihtiyaçlarının giderilerek, eğitim desteğinin sağlandığı ‘’Şimdi Okullu Olduk’’ adlı sosyal sorumluluk projesinden sonra atılan bu yeni adımın bölgedeki diğer kuruluşlara da örnek olmasını dilediklerini belirterek; “Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından biri olarak 100. Yılımıza yaklaşırken Lafarge Aslan Çimento olarak bölgemiz ve Türkiye için sadece sektörel ve ekonomik anlamda değil, sosyal anlamda da değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/lafarge-aslan-cimento-darica-ilkogretim-okulunun-temelini-atti_56320.html

Read Comment Section
5 Yorum Yorum Yaz
  • bu okulda okumanın duygusu cok iyi YANITLA
  • bu okulda 4. sınıfı okuyorum çok mutluyum YANITLA
  • bu okulda okumanın mutluluğu çok büyük herkes görsün duysun YANITLA
  • okulun temeli tamamlanmıştır.hiç birşeyden kaçınılmamış... yarın açılışı vardır saat 2de bekleriz herkezi.. YANITLA
  • okulumuz çok güzel olmuş gerçekten mükemmel emeği geçen herkese teşekkür ediyorum YANITLA
5 yorumdan 5 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!