Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Lagün 'Dünyanın En İyi Biyolojik Göleti' Seçildi

Sinpaş GYO’nun, Phuket Adası Laguna bölgesindeki doğal Lagünlerden esinlenerek hayata geçirdiği Lagün projesinde bulunan biyolojik göletler, tasarımı ve uygulamasıyla '2010 Firestone PondGard™ Biyolojik Gölet Yarışması'nda birinci olarak alanının 'en iyisi' seçildi.

yapi.com.tr
Lagün 'Dünyanın En İyi Biyolojik Göleti' Seçildi

Sinpaş GYO’nun Türkiye’de ilk kez uygulanan biyolojik gölet projesi,  pek çok ülkenin projelerini geride bırakarak 'dünyanın en iyisi' seçildi. Lagün projesi için Cem Botanik ile gerçekleştirilen biyolojik göletler, ABD’li Firestone Yapı Malzemeleri tarafından düzenlenen yarışmada 285 proje içinde birincilik ödülüne layık görüldü. Gölet yarışması için ana değerlendirme kriterlerine göre; projenin prestij ve teknik özellikleri, ekonomik katkısı, proje estetiği göz önünde bulundurularak bir değerlendirme yapıldı ve Lagün projesi 285 proje arasından 'en iyi proje' seçildi.

Lagün projesinde, herhangi bir kimyasal kullanmadan biyolojik bir sistem dahilinde, suyun bitkiler ve bakterilerle temizlenmesi sağlanıyor. Ayrıca bu büyüklükte bir benzeri olmayan Lagün’deki biyolojik göletler, yaklaşık 25 bin metrekarelik su alanıyla dünyanın en büyük biyolojik göleti olma özelliğine sahip. Lagün; su kenarı bitkileri ile birlikte yaklaşık 70 bin metrekarelik yeşil alana sahip. Zengin bitki örtüsü ve su bitkileri ile birlikte 110 farklı türde bitkinin yer aldığı projede, toplam 102 bin 349 adet ağaç ve su bitkileri kullanılarak peyzaj tasarımı yapıldı. Projede yer alan bitkiler içerisinde 11 farklı grup, proje içindeki 20 adet biyolojik gölet oluşumu için kullanıldı.



Lagün projesi, her biri göl manzaralı müstakil villalar, bahçe dubleks ve teras dubleks evler olmak üzere büyüklükleri 209 ile 749 metrekare arasında değişen 5 farklı mimaride, 9 farklı büyüklükte ev tipinden oluşuyor. 1. ve 2. Etap’ta yaşamın başladığı, 3. ve 4. etap da ise teslimlerin devam ettiği projede 515 konut bulunuyor ve fiyatlar 560 bin 500 TL’dan başlıyor. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/lagun-dunyanin-en-iyi-biyolojik-goleti-secildi_84436.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!