Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Latin Devi Falabella Türkiye'yi Tercih Etti

Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü'ne katılan 5 bin 600 iş adamının ikili görüşmeleri dün başladı. Türkiye pazarını tanımak ve iş bağlantıları kurmak isteyen yabancı işadamları, Türk girişimcilerle bir araya gelerek inşaattan tekstile, kimyadan mobilyaya kadar pek çok alanda yeni iş fırsatlarını konuştu.

Referans Gazetesi



Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü'ne katılan 5 bin 600 iş adamının ikili görüşmeleri dün başladı. Türkiye pazarını tanımak ve iş bağlantıları kurmak isteyen yabancı işadamları, Türk girişimcilerle bir araya gelerek inşaattan tekstile, kimyadan mobilyaya kadar pek çok alanda yeni iş fırsatlarını konuştu.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) düzenlediği ve hafta sonuna kadar sürecek olan zirveye katılan Latin Amerika'nın en büyük şirketi Falabella Holding, yapı ürünleri, mobilya ve inşaat malzemeleri alanında Çin'in dışında yeni bir tedarikçi arayışını Türkiye'de sürdürmeye karar verdi. Falabella, ikili görüşmelerin ardından Antep ve Kayseri'de İstikbal ve Royal Halı başta olmak üzere 10'a yakın fabrika gezecek.
 
1 milyar dolarlık ithalat yapıyor

Yılda 1 milyar dolarlık ithalat yapan ve 5.8 milyar dolarlık satış gerçekleştiren Falabella Holding'e bağlı Sodimac'ın İthalat Müdürü Rodolfo Kamke, Türk ürünlerinin tasarımlarıyla dikkat çekici olduğunu söyledi. Yapı ürünleri, mobilya ve inşaat malzemelerini Çin'den tedarik ettiklerini anlatan Kamke, "Bütün yumurtaları tek bir sepette taşımamak gerekir sözünden hareketle kendimize Çin'in dışında yeni bir tedarikçi arıyoruz. Türkiye gezimizde kalite ve estetiğin ön planda olduğunu gördüm. Çok farklı çelik kapılar, gelişmiş bir mobilya sektörü, çok güzel halı ve ev tekstili ürünleri var. Çin'den ürün alacaksanız örnek götürüp bunu istiyorum dersiniz. Fakat Türkiye'de kendine özgü çok fazla seçenek var" dedi. Geçen yıl 21 bin 400 konteynırlık mal ithal ettiklerini ifade eden Kamke, Antep ve Kayseri'de İstikbal ve Royal Halı başta olmak üzere 10'a yakın fabrikayı inceleyeceklerini belirtti.
 
Papua Yeni Gine / Ülkenin altyapısı Türklere emanet

Okyanusya'nın 6 milyon nüfuslu ada ülkesi Papua Yeni Gine ise, altyapısını oluşturmak için Türk firmalarına başvurmayı düşünüyor. Türkiye'deki tecrübeli firmaları ülkelerine yatırım yapmak için davet etmek istediklerini söyleyen Papua Yeni Gine Bayındırlık ve İskan Bakanı Yardımcısı Joel Moss Luma, "Firmalara 10 yıllığına 1.5 milyar dolarlık bir kredi kullanma imkanı vereceğiz. Kapımız herkese açık" dedi. Luma, dün öğle saatlerine kadar 15 firmayla görüştüklerini, ajandalarının tüm gün dolu olduğunu aktardı.
 
Pakistan / Mobilyaları buradan almaya karar verdik

Pakistan'da faaliyet gösteren inşaat ve yapı malzemesi üreticisi İzhar Concrete Products, Türkiye'den ev ve ofis mobilyası alacak.Pakistan'da Lahore, İslamabad ve Karachi şehirlerinde fabrikaları olduğunu söyleyen İzhar Concrete Products şirketinin genel Müdürü M. S. Asad Mukhdar, "50 milyon dolar değerinde Pakistan'ın ilk 5 büyük inşaat şirketinden biriyiz. Ofis ve ev mobilyalarını da Türkiye'den alıp pazarlamak istiyoruz. Şu ana kadar Kilim, Oscar ve Küre Grubu'nun yetkilileriyle görüştük. İşadamları çok sıcak kanlı fakat nasıl iş yaptıklarını yerinde görmek istiyoruz" diye konuştu.
 
Bangladeş / Türk firmalara özel bölge tahsis edilecek

Bangladeş Ticaret Bakanı Muhammad Faruk Khan, Türk yatırımcılara, Bangladeş'te özel bir bölge tahsis etmeyi düşündüklerini söyledi. Khan, Bangladeş'in, Türk yatırımcılara birçok fırsat sunduğunu dile getirerek, "Dünyanın diğer bölgelerinden daha ucuz iş gücü maliyeti var. Bangladeş'te işçi ücretleri 100-150 dolardan başlıyor. Bunun yanı sıra elektrik, doğal gaz gibi enerji fiyatları da bölge ülkelerinden çok daha ucuz. Türk yatırımcılara Bangladeş'te özel bir bölge tahsis etmeyi düşünüyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/latin-devi-falabella-turkiyeyi-tercih-etti_69550.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!