Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Laz Fıkrası gibi Ev

Rize’de bölgenin coğrafi yapısı nedeniyle yapacakları bina ve halı saha için yeterli arazi bulamayan vatandaşlar, çareyi binayı yolun üzerine, halı sahayı da çay alım yerinin üstüne yapmakta buldu.

Evrensel Gazetesi



Rize’de bölgenin coğrafi yapısı nedeniyle yapacakları bina ve halı saha için yeterli arazi bulamayan vatandaşlar, çareyi binayı yolun üzerine, halı sahayı da çay alım yerinin üstüne yapmakta buldu. İl merkezine bağlı Güzelköy ve Yeni Güzelköy köylüleri, iki köyün ortak kullanımı için Kur’an kursu ile halı saha yapmaya karar verdi. Ancak yapılan araştırmada, her iki köyde de arazinin engebeli oluşu nedeniyle bu yapıları yapmak için yeterli arazi bulunamadı.

Bunun üzerine köylüler, iki köyün ortasında bulunan bir yerde, Kur’an kursu inşaatını başlattı. Bir kısmını yamaca yaslanmış şekilde yaptıkları 5 katlı binanın altından da araçların geçmesine imkan tanındı. Vatandaşlar, halı sahayı ise inşa ettikleri binanın yan tarafında bulunan çay alım yerinin üstüne yaptı. Yaptıkları yapıları görenlerin ilk önce biraz şaşırdığını kaydeden Güzelköy köyü Muhtar Adayı Mehmet Yılmaz, başka çareleri olmadığını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/laz-fikrasi-gibi-ev_66888.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!