Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

"Dubai Kuleleri" İstanbul'un...

Levent'teki Kiracılar Endişeli

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce 46 bin 241 metrekare ticaret ve konut alanına sahip Levent'teki İETT garajı arazisinin 1 milyar 156 milyon YTL'ye Sama Dubai'ye satılmasının ardından, civardaki esnaf kira bedelinin artmasından endişe ediyor.

Radikal Gazetesi



b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce 46 bin 241 metrekare ticaret ve konut alanına sahip Levent'teki İETT garajı arazisinin 1 milyar 156 milyon YTL'ye Sama Dubai'ye satılmasının ardından, civardaki esnaf kira bedelinin artmasından endişe ediyor.
Emniyetevleri Mahallesi'nde emlak danışmanlığı yapan Süleyman Polat, ihaleyi takip ettiklerini belirterek, satış bedelini çok yüksek bulduklarını söyledi. Polat, İETT garajının çevresinde dairelerin metrekare fiyatlarının 1300 YTL ile 2 bin YTL arasında değiştiğini, kiraların ise 2+1 daireler için 700 YTL, 3+1 daireler için ise ortalama 900 YTL olduğunu anlattı. Polat, satışla birlikte bölgede satış ve kira bedellerinin yüzde 20 artmasını beklediklerini dile getirdi.

Mülk sahipleri satmaktan vazgeçti
Sama Dubai'nin yatırımıyla birlikte, bölgede konut anlamında da dönüşüm projesine ihtiyaç duyulacağının altını çizen Polat, şunları kaydetti: "Sama Dubai yatırım yapacaktır, ama çevresindeki binaların da dönüştürülmesi gerekir. 4. Levent'in göbeğindeyiz. Güzel, yeni bina isteyen müşterilerimizin talebini karşılayamıyoruz. Bunlar kaçak yapılaşmanın sonuçları. Dönüşüm müteahhit firmayla anlaşmaya bağlı. Bölge için 10 katlı imar da verilebilir, çünkü kayalık zemin yapısı var. Dönüşüm projeleriyle eski daireler yenilenmiş olur."
Bazı müşterilerinin, ihale nedeniyle 10-15 gün önce satışlarını durduğunu anlatan Polat, bu müşterilerinin ilk etapta beklentilerinin, fiyatların yüzde 20 artması yönünde olduğunu söyledi. Emniyetevleri Mahallesi'nde kuaför olan Erkan Temur ise 1.500 YTL kira ödediğini belirterek, kirasının artması halinde bölgede kalamayacağını söyledi. İETT garajına yakın mahallede yaşayan Osman Ceylan da bölgenin değerlendiğini, fiyatın daha yüksek olması gerektiğini savundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/leventteki-kiracilar-endiseli_52910.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!