Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Leylek Yuvaları Muş'taki Yıkımı Durdurdu

Muş merkeze bağlı Muratgören köyünde yaşayanlar, çatısındaki leylek yuvaları zarar görmesin diye metruk evlerin yıkımını durdurdular.

yapi.com.tr
Leylek Yuvaları Muş'taki Yıkımı Durdurdu

Kent merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Muratgören köyünde çoğunluğu eski ve terk edilmiş evlerin büyük bölümünün çatısında leylek yuvaları yer alıyor. Köylüler, bu yuvaların zarar görmemesi için eski evlerini yıkmıyor.

Vatandaşlardan Hasan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, leyleklerin köyün simgesi haline geldiğini söyledi. Evlerin çatılarında çok sayıda leylek yuvası bulunduğunu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 15 yıl önce yeni ev yaptım ve eski evim şu anda boş, yıkmam gerekiyor. Ancak çatısında yıllardan beri leylek yuvası olduğu için yıkamıyorum çünkü baharın müjdecisi leylekleri çok seviyoruz. Köyümüz bir asırdır leyleklere ev sahipliği yapıyor. Onlar köyün neşe kaynağı."

Süleyman Korkmaz da köyde üzerinde leylek yuvası bulunan birçok evin yıkılması gerektiğini ifade ederek "60 haneli köyümüzde yaklaşık 30 leylek yuvası var. Hiç kimse leyleklerin yuvasına karışmaz. Hatta zaman zaman onlara yem de veriyoruz." diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/leylek-yuvalari-mustaki-yikimi-durdurdu_163769.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!