Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Leyleklere 'Toplu Yuva' Projesi Hazır

Selçuk'un simgesi olan ve ilçeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken leylekler, Selçuk Belediyesi'nin kendileri için hazırladığı toplu konutlarda mutlu ve huzurlu bir yaşam sürüyor. Belediye yönetimi, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü ile işbirliğine giderek yuvalarını özellikle ilçe merkezindeki tarihi su

Yeni Asır Gazetesi
Leyleklere 'Toplu Yuva' Projesi Hazır

Selçuk'un simgesi olan ve ilçeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken leylekler, Selçuk Belediyesi'nin kendileri için hazırladığı toplu konutlarda mutlu ve huzurlu bir yaşam sürüyor. Belediye yönetimi, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü ile işbirliğine giderek yuvalarını özellikle ilçe merkezindeki tarihi su kemerlerine ve elektrik direklerine yapan leyleklere yönelik koruma projesi hazırladı.

1870'den beri

Fen Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Sıkı başkanlığındaki uzman heyet çalışmalara destek verirken, belediye veteriner hekimliği de koruma çalışmalarında aktif olarak yer alıyor. Geçtiğimiz yıl ilçenin değişik noktalarında var olan 18 leylek yuvasını yenileyen ekipler, geçtiğimiz günlerde şehir merkezindeki tarihi Bizans su kemerleri üzerinde bulunan 11 yuvayı daha yenileyerek konuklarının hizmetine sundu.

Selçuk Belediyesi olarak Bizans su kemerlerini restore ettiklerini ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, "Su kemerleri üzerindeki leylek yuvaları şehirle bütünleşmişti. 1870'li yıllardan beri burada kuluçkaya yattıkları bilinen leyleklerin, çalışmalar sırasında ürküp Selçuk'tan kaçmamaları için yuvalara dokunamamıştık. Leylekler göç ettikten başladığımız restorasyonu tamamladık. Son olarak da çalışmalar sırasında bozulan yuvaları yeniledik. Geçen yıl sevimli konuklarımız leyleklere 18 yuva yapıldı. Tüm bu çalışmalar, leyleklerin ilçemize göç dönemi olan mart ayının ikinci haftasından önce tamamlandı" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/leyleklere-toplu-yuva-projesi-hazir_76969.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!