Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Libya, Türk Müteahhitlerden Teklif Bekliyor

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Libya’nın Türk müteahhitlerinin 250 milyon doları bulan alacaklarını ödeyeceğini belirterek, ayrıca Libya’nın 50 milyar dolarlık yeni projeler için teklif beklediğini kaydetti. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyetle Libya’ya bir günlük ziyaret

Radikal Gazetesi
Libya, Türk Müteahhitlerden Teklif Bekliyor

Libya'nın Türk müteahhitlerinin 250 milyon doları bulan alacağını ödeyeceğini belirten Çağlayan, '50 milyar dolarlık yeni projeler için de teklif bekliyorlar' dedi

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Libya’nın Türk müteahhitlerinin 250 milyon doları bulan alacaklarını ödeyeceğini belirterek, ayrıca Libya’nın 50 milyar dolarlık yeni projeler için teklif beklediğini kaydetti. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyetle Libya’ya bir günlük ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret, Türk müteahhitlerinin Libya’daki hak edişlerinden kaynaklanan alacak sorununu çözmek ve potansiyel iş imkânları konularında temaslarda bulunmak üzere Libya Sanayi, Yatırım ve Ticaret Bakanı Muhammed Ali El Huveyc’in davetlisi olarak Libya’nın başkenti Trablus’a gerçekleşti.

Libya’daki tüm müteahhitlik hizmetlerinden ve yatırımlardan sorumlu kişi olan Sanayi, Yatırım ve Ticaret Bakanı El Huveyc ile gerçekleştirilen toplantıda sorunları ve geleceğe dönük öngörüleri paylaştıklarını anlatan Çağlayan, Türk müteahhitlik firmalarının 2005 ve 2009 yıları arasında müteahhitlik ve müşavirlik hizmeti olarak Libya’da 192 proje üstlendiğini kaydetti. Bu projelerin toplam tutarının 12.5 milyar dolar olduğunu ifade eden Çağlayan, sadece 2008 ve 2009 yıllarında üstlenilen proje değerinin ise 8.3 milyar dolar olduğunu kaydetti.

2008 yılında üstlenilen 37 projeye ilave olarak, 2009 yılında iş hacmi artış göstererek 79 olduğunu vurgulayan Çağlayan, son iki yılda süren toplam proje sayısının 116’ya ulaştığına dikkat çekti. Çağlayan, “Bu çerçevede, öncelikli sorun, Libya’da iş yapan Türk müteahhitlerin hak edişlerden kaynaklanan ve bir süredir bekleyen 250 milyon dolara yakın alacağının ödenmesine yönelik çözüme ulaşabilmekti. Bu konuda anlaşma sağlandı” dedi. Önümüzdeki döneme ilişkin projeleri de görüştüklerini belirten Çağlayan, Libya’da planlanan 50 milyar dolarlık yatırım projesinin değerlendirildiğini ve El Huveyc’in, projelerin Türk firmaları tarafından üstlenilmesi için çağrıda bulunduğunu açıkladı. (Radikal)

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/libya-turk-muteahhitlerden-teklif-bekliyor_80592.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!