Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Libya’da Tahliyeye Başladı İstanbul’da Her Şey Yolunda

Yorum ve Turkmall’un Libya’daki projeleri Forum Oyia, sorunlu bir dönemden geçse de ikilinin Türkiye’de 10 bin konutluk hedeflerinin ilk adımı olan Yorum İstanbul pürüzsüz şekilde ilerliyor.

Milliyet Gazetesi
Libya’da Tahliyeye Başladı İstanbul’da Her Şey Yolunda

Kuzey Afrika’nın en büyük alışveriş merkezi projesi olarak nitelendirilen Libya’daki Forum Oyia’ya yönelik henüz bir saldırı olmasa da ülkede tahliyelere başlayan Yorum İnşaat-Turkmall Ortaklığı, Türkiye’deki mecrasında ise Ekim 2010 tarihinde Bayrampaşa’da başladığı Yorum İstanbul çalışmalarını hızla sürdürüyor.
100 milyon dolarlık bu proje için Yorum İstanbul Proje Koordinatörü Cenk Biber, “Şirketler, yakaladığı sinerjiyi, ‘neden birlikte konut projeleri de üretmeyelim’ evresine geçirince 558 konutluk Yorum İstanbul Evleri’nin temeli atıldı” sözleriyle değerlendirdi. Bir Turkmall girişimi olan Bayrampaşa Forum İstanbul’un hemen bitişiğinde temelleri atılan projenin aynı zamanda İstanbul’da beş yılda10 bin konutluk hedefin ilk adımı olduğunu vurgulayan Biber,  sözlerini şöyle sürdürdü:

AVM ve konut sinerjisi

"Ortak girişimin hedefi, beş yılda 10 bin konut üretmek. İstanbul’da Riva’dan Silivri’ye, Asya’dan Avrupa yakasına, şehir merkezlerinden gelişen bölgelere kadar pek çok lokasyonda toplamda 10 projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz".

Cenk Biber, AVM ve konut projelerinin yarattığı sinerjiye dikkat çekti. Yorum İstanbul Evleri projesinde birbiriyle doğru ilişkilendirilmiş alışveriş merkezi ve konut projesi yapma isteğiyle yola çıktıklarını söyleyen Biber, şöyle konuştu:

“Bunu büyük ölçüde başardık. Artık AVM’ler ve konutu birbirinden ayırmak zorlaşıyor. Ayrıca değer yarattığı içinde bu değerden faydalanmak istedik. Alışveriş merkezleri hayata geçtiğinde çevresindeki konutların değeri artıyor. Biz bunu geçmişte yaptığımız alışveriş merkezi projelerimizde de gördük. Sahip olduğumuz bilgi birikimini burada kullanmak istedik. Bayrampaşa ve civar bölgesinin nitelikli konut projelerine ihtiyaç duyduğunu incelemelerimiz sonucu tespit etmiştik. Özellikle bölgenin şehir merkezinde yer alması ve dönüşüme açık büyük parsellerin bulunması yatırımlar açısından önemli kriter oldu.”

Bir ev için 15 fidan

Cenk Biber, Forum ve Turkmall Ortaklığı’nın çevre duyarlılığının da altını çizdi. Duyarlılıklarının sonucu olarak İstanbul’a binlerce ağaç kazandırmaya kararlı olduklarını belirten Biber, Yorum İstanbul’dan konut alacak her aile için Kemerburgaz’daki Yorum İstanbul Ormanı’na 15 fidan diktiklerini kaydetti. Biber, ormandaki toplam ağaç sayısının ise 9 bin olacağını bildirdi.

10 bin konutluk hedefte ilk halka

Yorum İnşaat ve Turkmall Ortak Girişimi’nin İstanbul’daki beş yılda 10 bin konut hedefinin ilk adımı olarak nitelendirilen Yorum İstanbul Evleri,  Bayrampaşa’daki Forum İstanbul AVM’nin hemen bitişiğindeki arazi üzerinde gerçekleştirliiyor. Yorum İstanbul’un göstergeleri ise şöyle:

Arazi büyüklüğü 21.182 m2
Satılabilir alan 51.962 m2
Yeşil alan 16.500 m2
Daire sayısı 558

‘Talep hızı artar’

Cenk Biber, bu yılki olası konut talebi hakkında konuştu. Konut talebinde son birkaç yıldır belirgin bir artış olduğunu vurgulayan Biber, nitelikli konut ihtiyacının fazla olması nedeniyle talebin artan bir hızda devam edeceğini kaydederek, “Biz de İstanbul’da her yıl artan bu konut ihtiyacının beş yıllık bir süre içinde 10 bin konutluk kısmına talibiz. Bu projemiz bizim için ilk oldu” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/libyada-tahliyeye-basladi-istanbulda-her-sey-yolunda_85932.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!