Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Limak, Kurtalan'da Kapasiteyi 2 Katına Çıkaracak

Limak Çimento Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Gültekin Aksüyek, Siirt-Kurtalan'da kurulu Çimento Fabrikasında üretim kapasitesini 2 katına çıkarmak için Çevre ve Orman Bakanlığından ÇED Belgesi aldıklarını bildirdi. Aksüyek, yaptığı yazılı açıklamada, bölgede halen 4 entegre çimento fabrikası ve 2 öğütme-paketleme tesisi ile faaliyet gösteren Limak'ın,

Dünya Gazetesi
Limak, Kurtalan'da Kapasiteyi 2 Katına Çıkaracak

Limak Çimento Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Gültekin Aksüyek, Siirt-Kurtalan'da kurulu Çimento Fabrikasında üretim kapasitesini 2 katına çıkarmak için Çevre ve Orman Bakanlığından ÇED Belgesi aldıklarını bildirdi. Aksüyek, yaptığı yazılı açıklamada, bölgede halen 4 entegre çimento fabrikası ve 2 öğütme-paketleme tesisi ile faaliyet gösteren Limak'ın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde en çok yatırım yapan şirket konumunda bulunduğunu ifade etti.

Kurtalan Çimento Fabrikası için Çevre ve Orman Bakanlığına modernizasyon yatırımı ve kapasite artırımı için yapmış oldukları ÇED Başvurusuna olumlu yanıt verildiğini kaydeden Gültekin Aksüyek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Maliyetinin yaklaşık 75 milyon dolar olacağını tahmin ettiğimiz yatırımın, yatırım süresince yaklaşık 500 kişiye iş imkanı sağlayacağını düşünüyoruz. Yatırımın tamamlanmasıyla birlikte grubumuzun Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde kurulu çimento üretim kapasitesinin yıllık 8 milyon 200 bin tona ulaşmasını hedefliyoruz. 16 aylık süre içerisinde tamamlanması planlanan yatırım ile birlikte grubumuzun yıllık çimento ihracatının da 2,5 milyon ton olacağını düşünüyoruz. Söz konusu yatırımın ülke ekonomisine yıllık 170 milyon dolar katma değer sağlayacağı tahmin edilmektedir.

Limak Çimento olarak grubumuz İstanbul Sanayi Odasının 2008 yılı Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında 170'inci sırada iken, 2009 yılında 131'inci sıraya ilerlemiş olup, sürdürülebilir büyümeye ve sıralamada grubumuzu daha da ileriye götürecek yatırımlara devam edeceğiz."

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/limak-kurtalanda-kapasiteyi-2-katina-cikaracak_85011.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!