Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Limak, Priştine Havalimanı'nı Yeniliyor

Limak Grubu, Priştine Uluslararası Adem Yaşari (Jashari) Havalimanı yeni terminal binasının temelini attı. Grubun, gerçekleştirdiği temel atma töreni ile geçtiğimiz nisan ayında 20 yıllığına işletmesini devraldığı Priştine Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminal binası ve ilave tesislerinin inşaatına başladığı belirtildi.

Zaman Gazetesi
Limak, Priştine Havalimanı'nı Yeniliyor

Limak Grubu, Priştine Uluslararası Adem Yaşari (Jashari) Havalimanı yeni terminal binasının temelini attı. Grubun, gerçekleştirdiği temel atma töreni ile geçtiğimiz nisan ayında 20 yıllığına işletmesini devraldığı Priştine Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminal binası ve ilave tesislerinin inşaatına başladığı belirtildi. Yüzde 90 Limak, yüzde 10 Fransız Aeroports de Lyon ortaklığından oluşan Limak Kosovo International Airport JSC konsorsiyumunun yatırım süreci kapsamında 42 bin metrekare kapalı alana sahip yeni terminal binasının yanı sıra, 85 bin metrekare apron ve yeni hava trafiği kontrol kulesi inşaatı ile havalimanı ulaşım yollarının rehabilitasyonu da gerçekleştirilecek. Priştine Havalimanı'nda yolcu sayısının 20 yıllık işletme sürecinde 1,5 milyondan 4 milyona çıkarılması öngörülüyor. 140 milyon Euro'luk bedel ile inşa edilecek yatırım kapsamında bin 750 araç kapasiteli yeni otopark ve havalimanı ulaşım yollarının rehabilitasyonu da gerçekleştirilecek.

Yatırımların 2012'de tamamlanması öngörülüyor. Adem Yaşari Havalimanı, Nisan 2011'den itibaren 20 yıllık kullanım hakkı ile Limak Kosovo International Airport JSC tarafından işletilirken, Limak Grubu'nun Sabiha Gökçen'den sonra üstlendiği ikinci havalimanı işletmesi olma niteliğini taşıyor.

ETİKETLER: firma proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/limak-pristine-havalimanini-yeniliyor_88247.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!