Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Limak Yatırım Halka Arz Edilecek

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, bu yıl Limak Yatırım'ı halka arz etmeye karar verdiklerini belirterek, ''Bu noktadaki tüm çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Mart ayının ilk haftasında Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurumuzu gerçekleştireceğiz'' dedi.

yapi.com.tr / AA
Limak Yatırım Halka Arz Edilecek

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, bu yıl Limak Yatırım'ı halka arz etmeye karar verdiklerini belirterek, ''Bu noktadaki tüm çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Mart ayının ilk haftasında Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurumuzu gerçekleştireceğiz'' dedi.

Özdemir, bir grup gazeteciyle düzenlediği sohbet toplantısında, 35 yıl önce bir inşaat şirketi olarak iş hayatına başladığı Limak'ın, kazandığını yatırıma dönüştürme prensibiyle bugün inşaat, çimento, turizm, enerji, alt yapı projeleri, havacılık ve gıda alanında faaliyet gösteren, yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlayan bir şirketler topluluğu haline geldiğini anlattı.

Bu yıl Limak Yatırım'ı halka arz etmeye karar verdiklerini ifade eden Özdemir, ''Bu noktadaki tüm çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Mart ayının ilk haftasında SPK'ya başvurumuzu gerçekleştireceğiz. Bu halka arzın beraberinde birçok yenilik getireceğine eminiz'' dedi.

Halka arz ile Limak Yatırım'ın orta ve uzun vadeli hedeflerini destekleyecek kaynak sağlamanın yanı sıra şirketin kurumsal ve marka değerini artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Özdemir, halka arzdan elde edecekleri gelirin önemli bir kısmını yine yatırım odaklı değerlendireceklerini söyledi. Özdemir, halka arzın Limak Yatırım nezdinde gruba yeni yatırım imkanları, stratejik ve finansal ortaklıklar gibi yeni pencereler açacağını düşündüklerini bildirdi.

Özdemir, 2011-2015 yılında büyümek için hedefledikleri, havacılık, enerji, limancılık, otoyol özelleştirmeleri ve köprü yapımında seçimden sonra önemli bir yatırım ve özelleştirme hamlesi olacağını belirterek, bu yatırımlarda yerlerini almaya çalışacaklarını söyledi.

Nihat Özdemir, Limak Yatırım'ın, Limak Holding bünyesinde alt yapı ve enerji alanlarında sürdürülebilir potansiyelde, global ölçekte varlık ve projelerin sahipliğini ve yönetimini yapan ''akıllı ve kararlı'' bir yatırım şirketi olduğunu ifade ederek, Limak Yatırım'ın portföy büyüklüğü hakkında şu bilgileri verdi:

''Holding 2010 yılı sonu itibariyle enerji, alt yapı ve havalimanı işletmeciliğini de kapsayan 17 operasyonel şirketi barındırıyor. Portföy büyüklüğü 9'u Türkiye'de, 4'ü Gürcistan'da olmak üzere 13 hidroelektrik santrali, Sabiha Gökçen ve Kosova Priştina olmak üzere 2 havalimanı, İskenderun Limanı, 3 milyon 250 bin abone ve 2,2 milyar lira ciroya ulaşan Uludağ Elektrik Dağıtım ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım olmak üzere iki elektrik dağıtım şirketi yer alıyor. Ayrıca Kosova Priştina Havalimanı ve İskenderun Limanı'nın devir süreci devam ediyor. İskenderun Limanı'nda şu anda Danıştay'ın kararını bekliyoruz. İskenderun Limanı'na ilişkin projelerimiz var, orayı Mersin Limanı'ndan büyük hale getireceğiz. Limancılıkta daha da büyümemiz lazım, bugünden sonra gelişmeler olur.''

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/limak-yatirim-halka-arz-edilecek_85978.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!