Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Litvanya'da Bursa, Türkiye'nin Endüstri Başkenti Olarak Biliniyor''

Litvanya Cumhuriyeti Ulaştırma Sorumlusu Vytautas Nauduzas, Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Jolanda Kriskovieciene ile Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu'nu ziyaretinde, Bursa'nın üretim ve ihracatta ünlü olduğunu belirtti.

yapi.com.tr / AA
''Litvanya'da Bursa, Türkiye'nin Endüstri Başkenti Olarak Biliniyor''

Foto: Zafer Akpınar (AA)

Litvanya Cumhuriyeti Ulaştırma Sorumlusu Vytautas Nauduzas, Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Jolanda Kriskovieciene ile Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu'nu ziyaretinde, Bursa'nın üretim ve ihracatta ünlü olduğunu belirtti.

Bursa'yı ticari anlamda yakından tanıdıklarını dile getiren Nauduzas, ''Litvanya'da Bursa, Türkiye'nin endüstri başkenti olarak biliniyor. Bursa bu anlamda giderek gelişiyor'' diye konuştu.

İki ülke ilişkilerinin sadece ticaret alanında olmadığını dile getiren Nauduzas, şunları kaydetti:

''İlişkiler, kültürel ve sportif alanlarda da sürüyor. İstanbul'dan geliyoruz. Ulaşım alanında bazı görüşmelerimiz oldu. Viking Ulaşım Projesi hakkında görüşmelerde bulunduk. Amacımız ve ümidimiz Türkiye'nin de bu projeye katılmasıdır. Türkiye'nin bu anlamda birkaç noktası dahil edilebilir. AB ülkelerinden Belarus'a gümrük işlerini sadece 30 dakika içinde halledecek noktaya ulaştık. Özellikle Litvanya'nın uzmanlarının çalışmalarıyla bu sonuca ulaşıldı. Türkiye'de ulaşım anlamında çalışma yapmak istiyoruz. Türkiye'nin katkısı olmazsa birçok noktada başarısız olacağız.''

Müftüoğlu ise Türkiye'nin son yıllarda önemli gelişme gösterdiğini belirterek, Bursa'nın bu gelişmede özel yerinin bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin nüfus bakımından dördüncü büyük şehrinin Bursa olduğunu dile getiren Müftüoğlu, ekonomi ve ihracatta ise ikinci sırada yer aldığını anlattı.

Bu nedenle, Türkiye'nin 2023 hedefine giden yolda Bursa'nın yükünün ağır olacağını dile getiren Müftüoğlu, şöyle konuştu:

''İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol Projesi ile Ankara-Bursa-İstanbul Hızlı Tren Projesi var. 2015 yılında bitmesi hedeflenen bu projeler tamamlandığında Bursa'nın potansiyeli bugünkünün iki katına ulaşacak. Demiryolunu çok önemsiyoruz. Demiryolu projeleri bittiğinde ve Litvanya'nın ulaşım projesi de dahil edildiğinde, Çin'den başlayan, Bursa'dan da geçerek İstanbul'a ve Litvanya'ya kadar uzanacak demiryolu hattına ulaşılacak demektir. Demiryolu konusunda önemli projeler var. Türkiye'nin batısı ve doğusu ile kuzeyi ve güneyini birbirine bağlayacak hızlı tren hatları olacak. Bu nedenle Türkiye, demiryolu ulaşımına ilişkin üretim yapan şirketlerin dikkatini çekiyor.'

Bursa'nın özellikle otomotiv sektöründe Türkiye'nin 1 numarası olduğunu vurgulayan Müftüoğlu, ''Hedefimiz, yerli otomobili Bursa'da üretmek. Bu konuda alt yapı ve insan kaynağına sahibiz, kendimize güveniyoruz. Türkiye'de ilk yerli tramvay, önümüzdeki günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla raylara indirilecek. Hafif raylı sistemlerde de Bursa öncü olacak. 12 büyükşehir hemen sipariş vermeye hazır'' diye konuştu.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/litvanyada-bursa-turkiyenin-endustri-baskenti-olarak-biliniyor_91345.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!