Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Lüks Konut Satışları Küresel Krizi Dinlemedi

Küresel krizin etkisiyle pek çok sektörden durgunluk haberleri gelirken, gayrimenkul firmaları lüks konut satışlarında hız kesmedi. Gayrimenkul firmalarının krize karşı güçlü durmak için nakde dönme telaşı ile pazarlığa açık olmaları ve başlattıkları kampanyalar lüks konutlara ulaşımı kolaylaştırdı. Ev sahibi olmak isteyenler kafasında oluşan

Referans Gazetesi
Lüks Konut Satışları Küresel Krizi Dinlemedi

/FONT>

Bosphorus City'de 2 günde 100 konut satıldı

Gelen yoğun talep üzerine geçen hafta sonu Bosphorus City projesinin 3. etabını satışa çıkaran Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2 günde 100'e yakın konut sattı. Bosphorus City projesinde 31 Eylül itibariyle toplam 1009 konutun satışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Sinpaş GYO Kurumsal İletişim Müdürü Şebnem Kadıoğlu, "2009'da satışa çıkarmayı planladığımız 3. etap konutları geçen hafta kampanyayla satışa çıkardık. Hafta sonu iki günde 100 konut sattık" diye konuştu. Kampanya 31 Ekim'e kadar devam ediyor. Toplam 2 bin 793 konuttan oluşan Bosphorus City'de büyüklükleri 62 metrekare ile 615 metrekare arasında değişen konutların satış fiyatları 181 bin 320 YTL ile 2 milyon 360 YTL arasında değişiyor.

Mevduattaki paralar konuta yöneldi

Geçen hafta içinde 4. etabı satışa çıkan Avrupa Konutları TEM projesine yoğun ilgi olduğunu belirten Avrupa Konutları TEM Satış ve Pazarlama Koordinatörü Selahattin Seslioğlu, hafta sonunda iki günde 38 konut satışı yaptıklarını söyledi. Seslioğlu, "Tüketiciler bugüne kadar alıştıkları faizleri alamadıkları için mevduatlarını para kazandıracak nitelikli konuta yatırmayı tercih etmeye başladı" dedi. Seslioğlu, bankaların konut kredi faizlerinde sürekli artışa gitmelerinin müşterilerinde yarattığı endişelerini gidermek için bir düzenlemeye gittiklerini anlatarak, "3 bankayla 1 ay süreli bir anlaşma yaparak faiz oranlarını sabitledik. 120 ayda 1.45, 60 ayda 1.39, 12 ayda 0,87'lik faizlerle kredi imkanı sunduk. Ayrıca insanların evlerini teslim alıncaya kadar yarım taksit ödemelerini sağlayacak bir sistem geliştirdik" dedi.

Sarıyer Park'ta dolar kuru 1.250 YTL'ye sabitlendi

Sarıyer'de 24 dairelik butik bir proje olan Sarıyer Park projesini hayata geçiren Propa inşaat, projede kalan son 7 konut için dolar kurunu ekim ayı sonuna kadar 1.250 YTL'ye sabitledi. Propa İnşaat İcra Kurulu Üyesi Can Reşit Özçiçek, alıcıların global kriz nedeniyle sürekli artış gösteren dolar kurundan olumsuz etkilenmemeleri için, dolarla satış yaptıkları projede ekim ayı sonuna kadar dolar kurunu 1.250 YTL'ye sabitlediklerini belirterek, 7 bin dolar ile 886 bin dolar arasındaki konutları yüzde 40 peşinat ve esnek ödeme vadeleriyle sattıklarını ifade etti.

Spradon evlerinde 25 indirim yapılıyor

Kuzu Grup Bahçeşehir'de hayata geçirdiği Spradon Evleri ve Spradon Kuleleri'nde, geçen hafta başlattığı bir kampanya ile peşin alımlarda yüzde 25 indirim imkanı sunuyor. Şirketin sunduğu kampanya kapsamında daire fiyatının yüzde 30'unu peşin ödeyene yüzde 10 indirim, 18 ay sıfır faiz, yüzde 40'ını peşin ödeyenlere yüzde 15 indirim 24 ay sıfır faiz ve yüzde 50'sini ödeyene ise yüzde 20 indirim ve 30 ay sıfır faiz ile taksit yapılıyor. Spradon satış ofisi yetkilileri kampanyanın yoğun ilgi gördüğünü ifade ediyor. Konutta peşin alımlarda indirim uygulaması yapan şirketlerden biri de İntaş İnşaat. Şirketin Sarıevler projesinde, daire fiyatının tamamını peşin ödeyen müşterilere yüzde 20 indirim imkanı sunuluyor.

İkinci el konutta durgunluk devam ediyor

Markalı projelerde fiyatların gerilemesi ve konut üreticilerinin cazip ödeme kampanyaları ikinci el konut piyasasında durgunluğu artırdı. Emlak ofisleri, ikinci el konut piyasasında alım satımların durma noktasına geldiğini ifade ederek, sınırlı oranda ofis alım satımı ya da kiralama işlemleriyle, ofislerini döndürebildiklerini anlatıyorlar. Reha Medin Emlak Hizmetleri Genel Müdürü Nabi Cücük, Türkiye'de emlak piyasasındaki duraklamanın global krizden önce kendini hissettirmeye başladığını belirterek, 2009'un ilk 3 ayında da bu durgunluğun devam edeceğini söyledi. Remax Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Ebru Karahan da 8-9 aydır emlak piyasasında bir durgunluk yaşandığı ve fiyatların gerilediğini ifade ederek, tüketicilerin daha çok yeni projeleri tercih ettiğini dile getirdi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/luks-konut-satislari-kuresel-krizi-dinlemedi_64159.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!